Σύμφωνα με τα νεότερα, η Εισαγγελέας προτείνει την απαλλαγή του 27χρονου για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού της Γεωργίας Μπίκα, προς το Συμβούλιο Πλημμμελειοδικών Θεσσαλονίκης. 

Εις βάρος του 27χρονου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για «γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση του θύματος». 

Από την κύρια ανάκριση, η οποία και ολοκληρώθηκε πριν δυο μήνες περίπου, δεν κατέστη άλλος κατηγορούμενος πέραν του 27χρονου, καθώς δεν στοιχειοθετήθηκε η αρχική καταγγελία της Γεωργίας Μπίκα περί ομαδικού βιασμού. Μάρτυρες κατέθεσαν ότι είδαν την κοπέλα να επιστρέφει στο πάρτι, μετά την πρώτη της αποχώρηση από αυτό, και στη συνέχεια να ακολουθεί τον κατηγορούμενο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου οικειοθελώς. 

Η ίδια, σύμφωνα με όσα αναφέρει το grtimes.gr, κατέθεσε ότι επέστρεψε στο ξενοδοχείο επειδή αισθανόταν ζαλισμένη και δεν βρήκε το αυτοκίνητο της. Πλήρωσε δωμάτιο για να διανυκτερεύσει εκεί αλλά μόλις βγήκε από το ασανσέρ την περίμεναν τρεις άνδρες οι οποίοι συμμετείχαν στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι και την οδήγησαν σε άλλο δωμάτιο όπου έπεσε θύμα βιασμού.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, δεν προέκυψε η χορήγηση ναρκωτικών ουσιών που επηρέασαν το νευρικό σύστημα της 24χρονης, κάμπτοντας τις αντιστάσεις της, ενώ και η κατανάλωση αλκοόλ ήταν σε χαμηλά επίπεδα.

Κατά την εισαγγελική πρόταση που αριθμεί 60 σελίδες, οι ισχυρισμοί της καταγγέλλουσας ήταν ψευδείς.