Θυμάστε τότε που ήσασταν μικροί, γύρω στα 18-19 και μετά από κάθε σβήσιμο τούρτας σπρώχνατε το κεφάλι του εορτάζοντα μέσα σε αυτή με αποτέλεσμα το πρόσωπό του όπως και τα μαλλιά του να γεμίσουν με κρέμα και σαντιγί μόνο και μόνο για να κάνετε ένα story στο Instagram; Ε, κάτι τέτοιο βίωσε και η Μόνα Λίζα τώρα στα γεράματα και μάλιστα χωρίς να έχει γενέθλια.

Ένας τύπος που μάλλον ζήλεψε το περιβόητο #perouka_gate αποφάσισε να επισκεφτεί το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι μεταμφιεσμένος σε γυναίκα, φορώντας μια περούκα και καπέλο. Για να μην κινήσει υποψίες, κάθισε μάλιστα σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο. Ξαφνικά, λες και κάποια ανώτερη δύναμη έκανε το θαύμα της, η γυναίκα που δεν ήταν γυναίκα σηκώθηκε από το αμαξίδιο και πέταξε μια τούρτα στο γνωστό έργο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

https://t.co/OFXdx9eWcM

Πιο συγκεκριμένα, η ισπανική Marca, επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες, γράφει ότι «ο δράστης μπήκε στην αίθουσα όπου εκτίθεται το αριστούργημα του Ντα Βίντσι με αναπηρικό αμαξίδιο και φορώντας περούκα. Ξαφνικά σηκώθηκε όρθιος, πλησίασε τη ‘Τζιοκόντα’ και εκτόξευσε εναντίον της την τούρτα». Αυτό που έλειπε ήταν να φωνάξει ένα δυνατό «έκπληξη» πριν γεμίσει τα χέρια της Μόνα Λίζα με κρέμα.

Σύμφωνα πάντα με την ισπανική ιστοσελίδα, το προσωπικό ασφαλείας του μουσείου έτρεξε αμέσως και απομάκρυνε τον άνδρα από το χώρο, του οποίου τα κίνητρα ήταν μάλλον ακτιβιστικά, ενώ ο κόσμος τριγύρω συνέχιζε να φωτογραφίζει και να τραβάει βίντεο αυτό παράξενο περιστατικό. Ευτυχώς, το συμβάν έληξε γρήγορα, και χωρίς την παραμικρή ζημιά για τον πίνακα, ο οποίος καθαρίστηκε άμεσα. Βλέπετε, δεν είναι κορόιδα οι Γάλλοι, φυσικά και έχουν προστατευτικό τζάμι.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Λίζα Γκεραντίνι, σύζυγος του Φραντσέσκο ντελ Τζιοκόντο δέχεται επίθεση. Στις 30 Δεκεμβρίου του 1956 ένας Βολιβιανός φοιτητής είχε πετάξει μια πέτρα στον πίνακα με τόση δύναμη, που έσπασε τη γυάλινη προθήκη και «χάλασε» λίγο από το χρώμα κοντά στον αριστερό αγκώνα. Από τότε τοποθετήθηκε αλεξίσφαιρο τζάμι για να προστατεύει την «Τζιοκόντα».

https://t.co/HBayMOdcKV