Δεν θα σε τρελάνουν αυτοί; Νομίζεις. Κάθε άνθρωπος που ξεκινάει τη ζωούλα του αθώος, ανυποψίαστος, άσπιλος, αγιάτρευτα ρομαντικός, προστατευμένος και ίσως απονήρευτος, θα φάει τα μούτρα του. Γιατί στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή τον περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Έχουμε και λέμε.Τοξικοί άνθρωποι υπάρχουν παντού και οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε τουλάχιστον έναν ή δύο. Οι αλαζονικοί άνθρωποι ξέρουν πάντα καλύτερα και νιώθουν ανώτεροι από τους άλλους. Ένα από τα πιο επικίνδυνα άτομα που μπορείς να έχεις κοντά σου είναι το αιώνιο θύμα. Όσοι μαστίζονται από ζήλια δεν είναι ποτέ ευχαριστημένοι με αυτά που έχουν και δεν είναι ικανοί να νιώσουν  ευτυχισμένοι όταν σου συμβαίνουν καλά πράγματα. Πιθανότατα γνωρίζετε κάποιον που είναι πάντα θυμωμένος και αγανακτισμένος, καχύποπτος για τα πάντα. 

Οι γονείς σου

Σε αγαπάνε. Αλλά, έχουν απαιτήσεις. Και απωθημένα. Θέλουν να είσαι καλός μαθητής, αλλά όχι να περνάς όλη τη ζωή σου με ένα βιβλίο στο χέρι και θα σε γράψουν σε άπειρες δραστηριότητες για να κοινωνικοποιηθείς. Από ποδόσφαιρο και μπαλέτο μέχρι κεραμική και πιάνο. Για το καλό σου. Όσο ζεις στο σπίτι τους θα τηρείς τους κανόνες τους. Όταν φύγεις, θα σε ελέγχουν. Με ψυχολογικούς εκβιασμούς. Θα σε παίρνουν να σε ρωτήσουν αν και τι έφαγες και φυσικά με ποιον βγαίνεις. Αν δεν θέλουν εγγόνια, θα θέλουν κάτι άλλο από σένα. Αν είναι αυστηροί μαζί σου για τα λάθη και τις αστοχίες σου θα σου λένε ότι φταις. Αν είναι πιο μαλακοί μαζί σου θα σε κάνουν «μαμάκια» γιατί στα πρώτα ζόρια θα τους ζητάς βοήθεια. Δεν γλΙτώνεις. Αν είσαι queer άτομο και το αποδεχτούν, θέλουν να μην δίνεις λόγο στη γειτονιά να σε συζητάει. Αν είσαι 35 και τους πεις ότι κουράζεσαι θα σου πουν να μη δουλεύεις τόσο κι έτσι πέθανε από καρδιακό επεισόδιο ο τάδε συμμαθητής σου. Δεν τον θυμάσαι, δεν ήταν καν συμμαθητής, ήδη σε άγχωσαν. Αν μένεις ακόμη μαζί τους, κουράγιο. Η μανούλα πάντα ξέρει. Μια φράση ισοδύναμο του trigger. Τους λατρεύεις και σε αγχώνει που γερνάνε και έχουν προβλήματα υγείας. Και φοβάσαι. Μην τους χάσεις.

Ο τοξικός πρώην σου

Μπορεί να είναι γυναίκα, άνδρας ή non binary, δεν έχει σημασία. Η τοξικότητά του είναι μετρήσιμη σε κάθε φύλο και ταυτότητα. Σε έκανε να νιώθεις άβολα. Αν σε χειραγωγούσε, αν σε έκανε να απομακρυνθείς από τους φίλους σου επειδή δεν του άρεσε ο κύκλος σου, αν είχε άποψη για τον τρόπο που ντύνεσαι, που μιλάς, που χορεύεις, που αναπνέεις και σε χώρισε, κάνε το σταυρό σου. Αν δεν σου έλεγε τι είδους σχέση έχετε από την αρχή αλλά ήταν ο κύριος Φλου, αν γκόσταρε, αν σε απατούσε και το ήξεραν όλοι (εκτός από σένα) θα τα φας στον ψυχολόγο. Και θα περνάς όλο το χρόνο σου στο TYN.

Ο νάρκισσος φίλος φίδι

Έχει πάντα ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα και θέλει να ακούσεις κάθε λεπτομέρεια του. Ο γκόμενός του έκανε λάικ σε φωτογραφίες τεκνών στο Instagram, το αφεντικό της μίλησε άσχημα, η συνάδελφος του βάζει τρικλοποδιές, το κονσίλερ δεν καλύπτει τους μαύρους κύκλους. Εσύ πρέπει να το ακούσεις. Το δράμα. Αν περνάς καλά στην προσωπική σου ζωή θα βρει μια βιτριολική ατάκα να σε πικάρει. Θα σχολιάσει τα επιπλέον σου κιλά, για πλάκα.  Είναι ένα βαμπίρ που θέλει να σου κάνει καθημερινά αφαιμάξεις. Καλή κουβέντα από το στόμα του για κάποιον δεν θα ακούσεις. Εκτός κι αν έχει κάτι να κερδίσει. Αλλά, πρέπει να της/ του λες ότι είναι η/ο καλύτερή/ός. Αν βρεθεί στο διάβα σου και δεν τον αγνοήσεις, θα σε κάνει να πιστεύεις ότι σου κάνει και χάρη που σου δίνει σημασία. Τρομερή ανασφάλεια.

Η κοπέλα σου (ναι, και το αγόρι σου)

Όταν σε βλέπει ως μια εκδοχή κλισέ και όχι όπως είσαι. Πρέπει να είσαι στοργικός, δοτικός, συναισθηματικός 24/7. Να πηγαίνεις σε γαλλικές κομεντί ενώ σου αρέσουν τα sci-fi θρίλερ. Να μην ξεχνάς από το σουπερμάρκετ αυτό που σου ζήτησε πριν τρεις μέρες. Να έχεις όρεξη για σεξ όποτε στο ζητήσει. Διαφορετικά μπορεί να την πληγώσεις. Και δεν το θέλεις αυτό. 

Η τέλεια Insta γνωστή σου

Φλεξάρει. Τα πάντα.  α ρούχα της, τα αγόρια της, το χάρτινο καλαμάκι, τα σκυλιά και τα γατιά της, τα παιδιά της γειτόνισσας που συνάντησε στο ασανσέρ, τους κοιλιακούς της, τα καλλυντικά της, τα φυτά της, τα νύχια της, τα μαγιό της, τις πισίνες των εξοχικών των φίλων της, τα διακοσμητικά του Jumbo, τα τατουάζ της, τις συναυλίες που πάει, τα σουβλάκια που τρώει, τη χωριάτικη σε ένα χωριό που δεν το πιάνει το Google Maps, τα κασπό από τις γλάστρες της, την Spotify λίστα της, τις λερωμένες πάνες από τα ανιψάκια της, το τραπέζι στο Μαζωνάκη, την selfie με Μαζωνάκη, την κατσαρίδα που βρήκε στο δυάρι στο Παγκράτι που νοικιάζει. Κάνε hide. Σταμάτα να βλέπεις τα στόριζ της. Σου κάνει κακό. Μπλόκαρε και τον άντρα της. 

Οι ενοχλητικοί γείτονες

Είτε θα κάνουν σεξ ενώ εσύ έχεις zoom συνέντευξη ή πάρτι όταν πρέπει να κοιμηθείς νωρίς ή ανακαίνιση όταν γράφεις εξεταστική. Η τηλεόραση τους παίζει λες και είσαι στα Village Cinema. Βάζουν σκούπα τα μεσημέρια της Κυριακής. Σου χτυπάνε οι φίλοι τους το κουδούνι, κατά λάθος, 2 η ώρα ξημερώματα. Γενικά, το όριο μεταξύ ενοχλητικού και αφόρητης εισβολής στον προσωπικό σου χώρο, ξεπεράστηκε.

Ο άγνωστος οδηγός στο δρόμο

Φλας. Μια άγνωστη λέξη. Παρκάρισμα. Επίσης. Όριο ταχύτητας, άλλη μια. Πώς είναι δυνατόν να έχετε δίπλωμα;

Ο κακός ιδιοκτήτης σκύλου

Δεν του φοράς λουρί σε πάρκο με μικρά παιδάκια που δεν ξέρουν πώς πρέπει να συμπεριφερθούν. Δεν μαζεύεις τα κακά του. Δεν τον έχεις στειρώσει. Του φοράς στραγγαλιστή. Τον έχεις δεμένο στο μπαλκόνι μέσα στον καύσωνα.

Το αφεντικό σου

Η δουλειά που κάνω κοστολογείται. Με ένα μισθό. Υπάρχει ένα ωράριο. Και θέλω ένσημα, επιδόματα και άδειες. Τίποτα παραπάνω. Δεν θέλω να γίνουμε καλοί φίλοι, δεν θέλω να κάνουν πλακίτσα. Θέλω αύξηση. Και να μου στέλνετε email ώρες γραφείου.

Ο συνάδελφος βύσμα

Κοινώς, άχρηστος. Δεν κάνει για αυτή του δουλειά. Πιθανότατα για καμία. Είναι αμοιβάδα. Αλλά πληρώνεται και κάνεις εσύ τη δουλειά του. Ναι, με αυτόν θα πάθεις ψυχολογικά.

Πιθανότατα, υπάρχουν κι άλλοι εκεί έξω.