Από χθες το βράδυ, τα timeline μας είναι γεμάτα από βίντεο βίας. Βίας αχρείαστης, πέρα από τα όρια της γελοιότητας και του trash, με τράπερς να παίζουν ξύλο δίπλα σε stage μουσικών βραβείων που μέχρι και τα ίδια είχαν ξεχάσει ότι είναι ακόμα ζωντανά. Ανάμεσα σε αυτά τα ντροπιαστικά βίντεο, έκανε την εμφάνισή του και ένα βίντεο της Νατάσας Γιάμαλη, σπάζοντας λίγο αυτή την επανάληψη χυδαιότητας,  η οποία στην opening της χθεσινής της εκπομπής στο Kontra, Kontra24, έδωσε έναν ιδιαίτερα παραστατικό και επεξηγηματικό μέχρι τελευταίας έμφυλης αδικίας λόγο.

Η δημοσιογράφος, με αφορμή τις σεξιστικές επιθέσεις που δέχτηκε η Έφη Αχτσιόγλου, για την εμφάνισή της, που για μερικούς έμοιαζε με θύμα ενδοοικογενειακής βίας, και για άλλους, που μάλλον δεν έχουν ξαναδεί γυναίκα χωρίς makeup και περιττά φτιασιδώματα, με τοξικοεξαρτώμενη.

Αναφερόμενη στον σεξισμό που αποφάσισε πως η Έφη Ατσιόχλου δεν έχει το δικαίωμα ή τέλος πάντων δεν μπορεί να είναι μια φορά κουρασμένη και απεριποίητη, η Νατάσα Γιάμαλη αναφέρθηκε στη “γυάλινη οροφή” που κρατά τις γυναίκες ως επαγγελματίες κατώτερες των ανδρών επαγγελματιών με τρόπο αδιόρατο και βασισμένο σε στερεότυπα. Για όλα τα σεξιστικά σχόλια που δέχονται οι γυναίκες πολιτικοί και που καμία σχέση δεν έχουν με το πολιτικό τους έργο/όραμα/επιχείρημα, αλλά με την εμφάνιση, την ερωτική τους ζωή, τις στυλιστικές τους επιλογές ή τη σωματοδομή τους. Για το πώς ένα κοστούμι μετατρέπει την κάθε λέξη σε σημαντική, ενώ όταν μια γυναίκα λέει τα ίδια πράγματα, στη χειρότερη χωρίς σακάκι, αυτά ως δια μαγείας γίνονται ασήμαντα. Ναι, τα αυτονόητα, που έχουν χάσει τη μάχη με το να γίνουν θέσφατο.

Με λίγα λόγια, η Νατάσα Γιάμαλη μίλησε για την έμφυλη ανισότητα και τον σεξισμό στον επαγγελματικό χώρο, σε 2 λεπτά και κάτι:

Δες τη συνέντευξη που μάς παραχώρησε η Νατάσα Γιάμαλη πριν λίγο καιρό εδώ, μιλώντας για τις γυναίκες, τα media και τον καπιταλισμό και την πατριαρχία που μας έχουν μεγαλώσει, τονίζοντας πως “οι γυναίκες καλούνται να αποδείξουν πως δεν είναι ελέφαντες”.