Αν είσαι φαν του MCU ξέρεις ποιοι είναι οι αδελφοί Ρούσο.  Οι σκηνοθέτες τους Captain America: The Winter Soldier, Captain America: Civil War και Avengers: Infinity War. Αν λατρεύεις τις κωμικές σειρές τότε θα έχεις δει τα ονόματα Τζο και Άντονι Ρούσο και στα credits των Arrested Development και Community. Είναι συνώνυμο της διασκεδαστικής ταινίας, αυτής που θα αντέξεις το δίωρο. Ή μάλλον ήταν. 

Οι τύποι αυτοί έχουν φάει πετριά με τους υπερήρωες. Ανέστησαν μέχρι και τον Captain America του κόλλησαν ένα μουστάκι και του έδωσαν τον πιο ψυχοπαθή χαρακτήρα μιας ταινίας που ίσως ήθελε να είναι περιπέτεια και όχι παρωδία του James Bond. Δεν άξιζε μια τέτοια τύχη στον Κρις Έβανς αλλά σύμφωνα με δημοσιεύματα πολλά εκατομμύρια δολάρια κατατέθηκαν στο λογαριασμό του.

Πάντως είναι κρίμα κι άδικο να έχεις σκηνοθετήσει το Avengers Endgame του 2019 —μία από τις ταινίες με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών και να δίνεις στο Netflix αυτή την πατάτα. Την πανάκριβη πατάτα. Σίγουρα καλύτερο από το Red Notice. Κάτι είναι κι αυτό.  Αλλά, παραμένει μια κατασκοπευτική ταινία δράσης που μας θυμίζει τόσες άλλες γιατί μάλλον είναι βασισμένο σε κλισέ, προβλέψιμα κλισέ. Με μια πλοκή που δεν θέλει να προβληματίσει τους θεατές: Η CIA στρατολογεί νεαρούς εγκληματίες που δεν έχουν τίποτα να χάσουν και τους εκπαιδεύει ώστε γίνουν Τζέιμς Μποντ χρήσιμοι στις λεγόμενες γκρι αποστολές που δεν ακολουθείται το πρωτόκολλο. Και κάτι πάει στραβά στην πορεία, μένει μόνο ο Σιέρα Σιξ να σώσει την υπηρεσία.

Ο Σιέρα Σιξ (Ράιαν Γκόσλινγκ), ένας άρτια εκπαιδευμένος μυστικός πράκτορας και πρώην κατάδικος παίζει τον Τζέισον Μπορν με το υφάκι του Drive, μια δολοφονική μηχανή χωρίς αισθήματα που δεν ιδρώνει. Ο Ράιαν Γκόσλινγκ είχε 20 εκατομμύρια λόγους να δεχθεί το ρόλο στην μέτρια ταινία του Netflix. Η Άνα Ντε Άρμας δέχτηκε άλλον έναν διακοσμητικό ρόλο, όπως και στο τελευταίο James Bond. Ο Κρις Έβανς είναι πάρα πολύ διασκεδαστικός με τα θεόστενα μπλουζάκια του. Όλοι αυτοί σε μια καρτποσταλική αποστολή σε όλο τον κόσμο τρώνε ξύλο, σφαίρες και δεν χαλάει το χτένισμά τους. Ελικόπτερα συντρίβονται, χειροβομβίδες σκάνε και ανώνυμοι ηθοποιοί με μάσκες φαν των Slipknot πεθαίνουν άκλαφτοι  στην Πράγα, την Κροατία, την Βιέννη, το Βερολίνο,  το Χονγκ Κονγκ και στον αέρα κάπου πάνω από την Τουρκία. Με πάρα πολύ κακοφωτισμένο σκηνικό. Ο Μπίλι Μπομπ Θόρτον έχει ήδη ξεχάσει ότι έπαιξε στην ταινία.

Ο «καυτός δούκας» του Μπρίτζερτον, Ρεγκέ-Ζαν Πέιτζ, είναι καρικατούρα στην συγκεκριμένη ταινία ή απλά κακός ηθοποιός. Μάλλον ήθελε πολύ να παίξει σε μια ταινία περιπέτειας τύπου James Bond. Κρίμα. Αν διαβάσει τις κριτικές των Άγγλων πρέπει να σταματήσει να προβάρει τα κοστούμια του 007.