Οι συνδρομητές του Netflix, εμείς δηλαδή, έχουμε αποφασίσει ότι δεν απαιτούμε από την πλατφόρμα να φτιάχνει αριστουργήματα, αρκεί κάθε εβδομάδα να υπάρχει κάτι καινούργιο κι ας είναι το Too Hot to Handle. Όχι απλά κάνει κακές ταινίες το Netflix, αλλά, βγάζει και χρήματα και σπάει ρεκόρ τηλεθέασης (ή να παίζει κάτι μέχρι να αποκοιμηθούμε στον καναπέ από τη βαρεμάρα).

https://twitter.com/netflix?ref_src=twsrc%5Etfw

25 χρόνια υπάρχει και μας έχει μάθει να βλέπουμε τις βιντεοκασέτες ξανά. Μας κρατά η πλατφόρμα γιατί έχει ποσότητα. Είναι fast food, ξέρεις ότι είναι κακό για τη διατροφή σου αλλά το λατρεύεις ως ένοχη απόλαυση. Επίσης, ρίχνει λεφτά με το τσουβάλι στις δικές του παραγωγές. Τρανή απόδειξη το Red Notice, η πιο ακριβή παραγωγή στην ιστορία του Netflix. Ξόδεψε 200 εκατομμύρια δολάρια γι’ αυτή την κωμωδία δράσης.

Και είναι γελοίος αυτός ο προϋπολογισμός. Πρωταγωνιστεί ο Ντουέιν Τζόνσον, ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός, η Γκαλ Γκαντότ και ο Ράιαν Ρέινολντς. Αν σκεφτείς ότι για το Irishman ξοδεύτηκαν 159 εκατομμύρια δολάρια μπορείς να καταλάβεις ότι εδώ το καστ τα απαίτησε. Πήραν 20 εκατομμύρια έκαστος. Και 10 τσέπωσε ο Ρόσον Μάρσαλ Θέρμπερ, σεναριογράφος και σκηνοθέτης, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΝΟΛΑΝ.

https://twitter.com/hashtag/netflix?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Πιθανότατα τα γυρίσματα εξαιτίας της πανδημίας αναβλήθηκαν ή καθυστέρησαν κάτι που προσέθεσε χρήματα στον προϋπολογισμό που αρχικά ήταν 160 εκατομμύρια δολάρια. Και –προς τιμήν της- τα έβγαλε τα χρήματά της η ταινία. Δεν ενοχλήθηκε καν ο κολοσσός από τις κριτικές που έθαψαν το σαχλοταινιάκι αυτό. Μπορεί το κοινό να έχει διαφορετική άποψη αλλά ταινιάρα δεν το λες. Είναι λίγο Ιντιάνα Τζόουνς, Deadpool και κινήσεις που έμαθε η Γκαντότ για να παίξει ξύλο ως Wonder Woman.

https://twitter.com/hashtag/ThievesCinematicUniverse?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Οι κακές κριτικές δεν φαίνεται να βλάπτουν τη δημοφιλία των ορίτζιναλ του Netflix. Το κοινό τα συγχωρεί γιατί δεν θέλει να πληρώνει αντίτιμο εισιτηρίου στους κινηματογράφους και να ξεσηκωθεί από τον καναπέ. Και λες οκ, έχεις κλάψει κι εσύ χρήματα στο σινεμά (αλλά είχες την εμπειρία της αίθουσας και δεν ήσουν την περισσότερη ώρα στο κινητό να σκρολάρεις stories). Ό,τι και να γράψουν οι έγκυροι κριτικοί, η συνταγή του Netflix το καθιστά ακαταμάχητο (και ίσως ασυναγώνιστό).  Γρήγορο, εύκολο, χωρίς να σε προβληματίζει που θα παρκάρεις. Και ίσως κάποια σημεία του Red Notice τα βρεις διασκεδαστικά, ενώ την ταινία όχι. Δεν είδες ταινία με τον καλλιτέχνη γνωστό κι ως The Rock για την ποιότητα.

https://t.co/8YbzJuq6yO

Ήθελες να δεις μια χαλαρή ταινία με γνωστά ονόματα. Και με εύκολη υπόθεση. Με κλισέ σενάριο. Δεν θέλεις να αποκρυπτογραφήσεις και παζλ μια Δευτέρα με βροχή. Και η ίδια η ταινία δεν παίρνει τον εαυτό της στα σοβαρά. Ο Ρέινολντς διασώζεται γιατί έχει τις καλύτερες ατάκες. Και κοροϊδεύει τον Βιν Ντίζελ. Βασικά μας δίνει ό,τι περιμέναμε από τον Deadpool. Άσε που οι κριτικοί κάνουν την ταινία να μπει στην κατηγορία “τόσο κακό που γίνεται καλό”.

Ξεπέρασε το Bird Box λοιπόν. Μάλλον θα αυξηθούν κι άλλο οι 214 εκατομμύρια ενεργοί λογαριασμοί του Netflix. Και πλέον μετράει ώρες και όχι δύο λεπτά. Κανείς δεν είδε χαρά με δυο λεπτά.