Τρίβουν τα χεράκια τους οι διευθυντές του HBO. Οι κριτικοί που είδαν έξι επεισόδια γράφουν επικά ριβιούζ και ο κόσμος κράσαρε το HBO MAX στην πρεμιέρα. Δέκα εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν το πρώτο επεισόδιο με τίτλο “The Heirs of the Dragon”. Εμείς είδαμε το πρώτο επεισόδιο του πρίκουελ και δεν εντυπωσιαστήκαμε ούτε από τους δράκους που μοιάζουν ψεύτικοι (καλά είναι αλλά τώρα φαίνονται κιόλας) ούτε με τον Ματ Σμιθ που δεν κατάφερε να απεκδυθεί την προφορά του συζύγου της Ελισάβετ από το The Crown για να παίξει τον πρίγκιπα με την χαίτη ΚατΚεν και τη σεξουαλική δυσλειτουργία. Εννοείται περιμένουμε το δεύτερο επεισόδιο αλλά περάσαμε και δέκα χρόνια καψούρας με τον Τζον Σνόου ξέρουμε τι σημαίνει Westeros και δεν εντυπωσιαζόμαστε από κάστρα, αποκεφαλισμούς, χυμένα μυαλά και αιμομικτικές σχέσεις. Μας τα έχουν πει κι άλλοι.Το πρώτο επεισόδιο του House of the Dragon είναι καλύτερο από την τελευταία σεζόν του Game of Thrones. Αλλά, κάτι λείπει. 

Λίγο γελάμε με τη σαπουνόπερα που θυμίζει σαιξπηρικό δράμα ανεβασμένο από το Εθνικό, το δικό μας όχι το βρετανικό. Οι Ταργκάρυεν δεν είναι τόσο φωτογενείς και σέξι όσο οι Σταρκ και οι Λάνιστερ (δεν βάζω καν στην εξίσωση τους Ντοθράκι, μπροστά τους οι Ταργκάρυεν μοιάζουν με υποψήφιες για τα Μις Πελοπόννησος). Ο Βισέρις είναι ένας βασιλιάς (τον λες και ξοφλημένο) που δεν έχει γιο και βάζει τη φουκαριάρα τη γυναίκα του να κάνει την αναπαραγωγική μηχανή. Είμαστε περίπου 200 χρόνια πριν την εποχή της Ντενέρις (172 πριν τη γέννησή της για να είμαστε ακριβείς). Ας το κρατήσουμε αυτό. Το θρόνο σύμφωνα με τον κληρονομικό νόμο της πρωτογένειας τον δικαιούται η κόρη του Βισέρις, η Ραινέρια. Αλλά η γυναίκα του βασιλιά είναι πάλι έγκυος και όλοι στα Επτά Βασίλεια ελπίζουν για το διάδοχο. Ναι, πατριαρχία αλλά οι άνθρωποι έχουν ως κατοικίδια δράκους, δεν περιμένεις φεμινιστικό κίνημα. Ο Ντέιμον Ταργκάρυεν όμως λιγουρεύεται το Σιδερένιο Θρόνο και όπως όλο του το σόι έχει μια τρέλα στο μάτι και δεν ακολουθεί κανένα κανόνα. Είναι αλαζονικός, περνάει τον ελεύθερο χρόνο του στους οίκους ανοχής ή καβάλα στο μαύρο του άτι να κόβει χέρια και κεφάλια. Σαδιστικά.

Θα αναγνωρίσετε τον Ματ Σμιθ στο ρόλο. Όπως και τον Ρις Ίφανς που υποδύεται το Χέρι του Βασιλιά κι αυτός θέλει αξιώματα και στέμματα. Στο πρώτο επεισόδιο θα δείτε: πολιτικά αλισβερίσια, συμμαχίες να σχηματίζονται για τη διαδοχή, μια κηδεία με τελετουργικό που σε κάνει φλαμπέ ο δράκος, τα απαραίτητα σε κάθε σειρά του Μάρτιν όργια με μεθυσμένους, βία, βία με τσεκούρια, βία και σπλάτερ σε κονταρομαχίες, ωραίες περούκες, μια δόση αιμομιξίας, δράκους να πετάνε και μια μεσαιωνική καισαρική. Όλα τα συστατικά για μια επική σαπουνόπερα φαντασίας που σίγουρα θα δούμε αλλά δεν θα γίνει κομμάτι της ζωής μας όπως το Game of Thrones.

Τι θα δούμε στα υπόλοιπα επεισόδια; Προδοσίες, ίντριγκες και δράκους. Ουσιαστικά θα παρακολουθήσουμε την πτώση της δυναστείας των Ταργκάρυεν κυρίως μέσα στο Red Keep. Τι σου λείπει; Οι αστείοι διάλογοι του Game of Thrones, υπήρχαν άπειρα γυμνά στήθη αλλά κι άπειρες ατάκες του Τύριον. Οι διάλογοι του House of the Dragon είναι λίγο πιο βαρετοί. Λείπει μια Σέρσει. Λυπάμαι αλλά είναι αλήθεια, οι αρχετυπικά κακοί χαρακτήρες ήταν η ραχοκοκαλιά του GoT. Δεν με νοιάζει το μέλλον κανενός χαρακτήρα,δεν τρέφω συναισθήματα για κανέναν τους. Τον Νεντ Σταρκ τον έκλαψα. Αγάπησα και τον Χόντορ. Μέχρι και για τα ζόμπι του GoT είχα συναισθήματα. Το House of the Dragon το παρακολουθώ απλά από συνήθεια. Ας τελειώσουμε καλύτερα μια σχέση βαρετή κι ας μείνουμε δυο φίλοι, δυο γνωστοί.