Δεύτερη μέρα Σεπτεμβρίου και πάνω που αρχίζουμε και βουλιάζουμε σε αυτή τη μιζέρια-κινούμενη άμμο του πρωινού ξυπνήματος, της κίνησης, του αγώνα για το παρκάρισμα και του οχταώρου, έρχεται ένας CEO με μια εξαιρετική -όχι- ιδέα. Θα σκέφτηκε ο άνθρωπος, πώς μπορώ να κάνω κάθε νέο εργαζόμενο να προσπεράσει εντελώς την περίοδο του μέλιτος με το concept “εργασία” και να φτάσει πιο γρήγορα στην υπαρξιακή κρίση του “για αυτό γεννήθηκα;”. Ναι ένας CEO, έρχεται και του λέει πως για αυτό γεννήθηκε. Για να δουλεύει όλη μέρα και να πληρώνει λογαριασμούς, φρικαρισμένος στην ιδέα πως επιστρέφοντας στο σπίτι του θα τον περιμένει ο λογαριασμός της ΔΕΗ κάτω από το πατάκι με το ξεβαμμένο “Welcome”.

Για να μην τα πολυλογούμε, ένας Ινδός CEO πρότεινε ότι οι νεοπροσληφθέντες σε οποιαδήποτε θέση εργασίας πρέπει να εργάζονται 18 ώρες την ημέρα για τα πρώτα τέσσερα με πέντε χρόνια της καριέρας τους. Τι; Όχι;

Συγκεκριμένα, ο ιδρυτής της Bombay Shaving Company, Shantanu Deshpande, ζήτησε από τους νέους εργαζόμενους να λατρεύουν την εργασία τους σαν θρησκεία και να αποφεύγουν τη γκρίνια. Γιατί ξέρουμε όλοι ότι δεν δίνονται αμέτρητοι λόγοι σε έναν εργαζόμενο να γκρινιάξει, από την πρώτη κιόλας μέρα. “Κάντε τη δουλειά προτεραιότητα “για 18 ώρες τη μέρα για τουλάχιστον 4-5 χρόνια”, έγραψε, ειρωνευόμενους τους νέους εργαζόμενους που μιλούν για την ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική ζωή και τη δουλειά. Θεωρεί, σύμφωνα με όσα έγραψε, πως τα πρώτα 4 με 5 χρόνια της καριέρας δεν έχει κάποιος την πολυτέλεια να μιλάει για ισορροπία. “Είναι πολύ νωρίς”, τόνισε.

Όπως είναι απόλυτα λογικό σε μια αποχή που παράγει περισσότερους ψυχικά εξουθενωμένους εργαζόμενους από όσους μπορεί να καταναλώσει, η ανάρτηση αυτή και η φιλοσοφία της, δέχτηκε αντιδράσεις. Ένας χρήστης αντέδρασε λέγοντας πως το μόνο πράγμα που πετυχαίνει με ατό είναι να δώσει μια δικαιολογία στην “τοξική εργασιακή κουλτούρα”, σε μια εποχή που “οι μαζικές απολύσεις από ινδικές νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν γίνει κανόνας”. Ένας άλλος χρήστης επεσήμανε πως “οι εταιρείες έχουν την τάση να εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους που εργάζονται πολλές ώρες. Σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν σε πρόωρη εξουθένωση, με αποτέλεσμα άνθρωποι να θέτουν σε κίνδυνο την καριέρα τους”.

Μετά τις αντιδράσεις ο Deshpande επέστρεψε με νέα ανάρτηση:

“Ωχ, τόσο μίσος για τις 18ωρες εργάσιμες ημέρες. Είναι ένα υποκατάστατο του ‘να τα δίνεις όλα και κάτι παραπάνω’,” έγραψε, υπονοώντας πως μιλούσε μεταφορικά. Είπε επίσης πως όσοι αναρωτιούνται για την εργασιακή κουλτούρα στην εταιρεία του είναι ευπρόσδεκτοι να μιλήσουν με τους υπαλλήλους του.

Να κλείσουμε λέγοντας πως όλα αυτά ειπώθηκαν τη στιγμή που πολλοί εργαζόμενοι ταυτίζονται και βρίσκουν τους εαυτούς τους κάτω από τον όρο “σιωπηλή παραίτηση” που στόχο έχει να τους βγάλει από την κουλτούρα της υπερπροσπάθειας στη δουλειά.