Ο καλύτερος τρόπος για να εμπνευστείς, είναι η ίδια η πραγματικότητα. Κάποιες φορές, όμως, όταν είσαι συγγραφέας για παράδειγμα, πρέπει να κάνεις μια μίξη αυτής με την φαντασία. Δεν είναι και πολύ εύκολο, αλλά κάποιοι το καταφέρνουν.

Ο τεράστιος Στίβεν Κινγκ, ίσως ο καλύτερος στο είδος τρόμου, κάνει αυτό ακριβώς: εντοπίζει μερικές στιγμές της καθημερινότητας, τις περνάει από το σκοτεινό φίλτρο της φαντασίας του και μας χαρίζει το ένα best seller μετά το άλλο. Άκυρο, αλλά οφείλουμε να το πούμε. Τα βιβλία του, αν και διαβάζονται από το ευρύ κοινό, παραμένουν ποιοτικά και αυτό δεν είναι εύκολο. Μίστερ Κινγκ, hats off.

Συνεχίζουμε.

Οι περιπτώσεις που η πραγματικότητα γίνεται πιο creepy και από τα συγγραφικά έργα του Κινγκ, είναι ελάχιστες. Μοιάζει αδύνατο, αλλά κάποιες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν τυχαία, επιβεβαιώνουν αυτές τις εξαιρέσεις. Σκεφτείτε λοιπόν πώς ένιωσαν αυτοί που είτε παρατήρησαν από την αρχή ότι δεν πάει καλά είτε το είδαν αργότερα, λίγο πριν κοιμηθούν, όταν σκρόλαραν στο κινητό τους. Ίσως το δεύτερο αν είναι ακόμα πιο φοβιστικό. 

Το πάντα ενημερωμένο σε αυτά τα ζητήματα BuzzFeed, βρήκε μερικά από τα πιο ανατριχιαστικά κλικς του διαδικτύου, αυτά που θα μπορούσαν πολύ εύκολα να κάνουν ακόμα τον Στίβεν Κινγκ να κοιτάξει πίσω του καθώς περπατά στο δρόμο. 

It, και όχι από την ταινία

Κουκουβάγια. Μπορεί και όχι.

Δώσε μου το χέρι σου.

Εύκολα το σπίτι το Στίβεν Κινγκ.

Βλέπετε κάτι περίεργο στο παράθυρο;

Έχουμε δει ταινίες τρόμου να ξεκινούν έτσι.

Αυτή η σκιά…

Να σε μυρίσει θέλει.