Μετά τον Μητροπολίτη Δωδώνης, ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος, έρχεται να προσθέσει τη δήλωσή του, στη λίστα με τις πιο ντροπιαστικές “θέσεις” της εκκλησίας από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σε άλλα νέα, ο Μητροπολίτης προχώρησε σε ένα οριακό παραλήρημα κατά των γυναικών που προχωρούν σε έντρωση, αλλά και απέναντι σε όσους στηρίζουν το δικαίωμά τουςαυτό, στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου στα Πετρανά, αναφέροντας πως “διαπράττονται εκατομμύρια φόνοι παιδιών μέσα στη μήτρα της μάνας τους”. 

Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στο kozanimedia.gr, στον ναό διαβάστηκε η εγκύκλιος της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά των αμβλώσεων στο κήρυγμά του, για μισή ώρα σχεδόν, με τον ίδιο να τονίζει πως παλιότερα οι εκτρώσεις δικαιολογούνταν, γιατί οι κοπέλες πήγαιναν στα χωράφια για δουλειά και κάποιος “παλιάνθρωπος” τις βίαζε. Ενώ τώρα; “Κυκλοφορούν ημίγυμνες στις πόλεις!”. Τι καταλαβαίνουμε ή μάλλον τι κατάφερε να αφήσει να εννοηθεί; Πως σήμερα δεν υφίσταται βιασμός, μιας και λόγω εμφάνισης, οι γυναίκες είναι απόλυτα λογικό να βιάζονται, και οι βιαστές έχουν κάθε δικαιολογία. Κάπως έτσι, οι εκτρώσεις δεν θα έπρεπε να επιτρέπονται. 

“Τότε δεν άντεχε η κοινωνία να χαθεί η τιμή και η παρθενία μιας κοπέλας, γιατί βάδιζε σε αρχές, στη δημόσια αιδώ και στα χρηστά ήθη, σε εκείνα που διαμορφώθηκαν στον αστικό κώδικα του 1952…αλλά σιγά-σιγά ήρθαμε και τα σβήσαμε όλα”, υποστήριξε ο Σερβίων και Κοζάνης, ενώ προσέθεσε πως “άρχισε να επιτρέπεται να βγαίνουν από τη θάλασσα ημίγυμνοι και γυμνοί…και σήμερα γυρίζουν ημίγυμνες οι κόρες και οι εγγόνες σας…13 και 14 ετών”.

Για το κλείσιμο, άφησε το σημείο που εξομοιώνει τις εκτρώσεις με τους φόνους και τις κακοποιήσεις και τις ληστείες και διερωτήθηκε “εάν αυτός είναι πολιτισμός”. Ανάφερε μάλιστα πως “η εκκλησία σέβεται την επιστήμη, αλλά μέχρι εκεί που προσφέρει στον άνθρωπο”. 

Βεβαίως.