Κούρασε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης που σηκώνει το χεράκι του μέσα στο δικαστήριο, γυρίζοντάς μας χρόνια πίσω; Κούρασε. Κούρασαν και όλα τα Μέσα που αναπαράγουν την ίδια είδηση μαζί με τη φωτογραφία του; Όχι, γιατί πρέπει να τονίζουμε τα “στραβά” που συμβαίνουν γύρω μας. Οπότε, για ακόμη μια φορά τις τελευταίες μέρες, θα ασχοληθούμε μαζί του, αλλά όχι ακριβώς μαζί του. Μη νομίζετε, δεν είναι εύκολο και για μας.

Πριν από μερικά 24ωρα, ο δικηγόρος του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, επανέλαβε τον ναζιστικό χαιρετισμό μέσα στην αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας αγνοώντας την κατακραυγή που είχε προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες, όταν έκανε το ίδιο μπροστά στην Μάγδα Φύσσα

Αυτή η επανάληψη, όπως ήταν λογικό, προκάλεσε μερικές ακόμα αντιδράσεις αφού θέλοντας να δικαιολογήσει τον ναζιστικό χαιρετισμό του, επικαλέστηκε τον Μεταξά. Τον δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά.

Έτσι, η εγγονή του Μεταξά, η Ιωάννα Φωκά που για κάποιο λόγο θίχτηκε, αποφάσισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Πιο συγκεκριμένα, στην ανάρτησή της στο Facebook, έγραψε: «Καλημέρα Ελλάδα! Έτσι χαιρετούσε ο Μεταξάς». Ανατριχιάσαμε. Από τον ναζί στον δικτάτορα και πάλι πίσω.

Σύμφωνα με την Ιωάννα Φωκά, ακόμα κι αν οι άλλοι δίπλα του (Εθνική Οργάνωση Νεολαίας) χαιρετούσαν ναζιστικά με την ανύψωση του δεξιού χεριού, ο Ιωάννης Μεταξάς δεν έχει αποτυπωθεί σε τέτοια στάση. Εν τω μεταξύ είναι γνωστό ότι ήταν οπαδός του Χίτλερ και του ναζιστή. Τι άβολο δικτατορικοναζιστικό μπιφ και αυτό…