Τώρα, να ζητήσουμε μία πολυθρόνα να σωριαστούμε μετά από την ανάγνωση αυτής της είδησης; Θα ήταν υπερβολικό. Όχι, δεν μας έκανε καμία εντύπωση που ο Κώστας Πλεύρης, για ακόμη μια φορά, σήκωσε το χεράκι του και χαιρέτισε ναζιστικά. Αυτή είναι η τρίτη φορά που βλέπουμε την συγκεκριμένη κίνηση αποτυπωμένη σε φωτογραφία. Τώρα πόσες και αν την κάνει στο σπίτι του, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. 

Ο δικηγόρος του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, επανέλαβε τον ναζιστικό χαιρετισμό μέσα στην αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας αγνοώντας την κατακραυγή που είχε προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες, όταν έκανε το ίδιο μπροστά στην Μάγδα Φύσσα.

«Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κων. Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι, δεν είμαστε ναζί», φέρεται να δήλωσε ο Κ. Πλεύρης χαιρετώντας ναζιστικά, προκαλώντας την αντίδραση της εισαγγελέως. 

Πάμε πάλι, γιατί κάτι δεν καταλάβαμε καλα: Υποστηρίζει ότι είναι εθνικιστές, υπέρ του Μεταξά και όχι ναζί, αλλά χαιρετάει ναζιστικά. Καμία λογική. Α, ναι, κρατούσε και ένα βιβλίο με το πρόσωπο του Μεταξά για να τον πιστέψουμε. Η πρόεδρος, από την πλευρά της, αναρωτήθηκε αν αυτή η συμπεριφορά ευνοεί τον εντολέα του, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε περαιτέρω σχόλιο ή επίπληξη. 

«Ο Μεταξάς ακολούθησε τον Χίτλερ. Να μας πει ποιος παρέδωσε την Μακεδονία στην κατοχή. Ακούσαμε για αυνάνες της Αριστεράς. Είναι ελεγχόμενος για το ναζιστικό χαιρετισμό. Η ανοχή πρέπει να τελειώνει» ήταν η αντίδραση του συνηγόρου υποστήριξης της κατηγορίας, Κώστα Παπαδάκη.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, προϊστάμενος της Εισαγγελίας της Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος έδωσε εντολή για την έρευνα, σχετικά με τον προηγούμενο ναζιστικό χαιρετισμό του δικηγόρου.