Ένας πατέρας από το Missouri με την ευκολία ενός βίντεο στο TikTok έριξε ένα ωραιότατο Χ σε όλα τα στερεότυπα και τις έμφυλες απαιτήσεις της κοινωνίας από τον γιο του. Τι ακριβώς έγινε; Τον υπερασπίστηκε για την επιλογή του να βάφει τα νύχια του με μανό. Όπως καταλαβαίνετε, έγινε viral, καθώς τον λες και ένα σπάνιο είδος μπαμπά.

Το όνομά του είναι Doug Weaver, είναι καθηγητής καλλιτεχνικών και όσοι τον γνωρίζουν τον χαρακτηρίζουν ως «πολύ κουλ τύπο». Και, διάολε, τους πιστεύουμε, από το πώς χειρίστηκε το γεγονός πως ο 6χρονος γιος του δέχτηκε κριτική από τους συμμαθητές του όταν έβαψε τα νύχια του με μανό. Επειδή είναι αγόρι και ως γνωστόν, τα αγόρια δεν βάφουν τα νύχια τους.

Ο ίδιος περιγράφει σε βίντεό του πως ο γιος του απλούστατα ήθελε να βάψει τα νύχια του Σαββατοκύριακο, «οπότε τα βάψαμε». Τόσο απλά. Ωστόσο, το παιδί πήγε στο σχολείο τη Δευτέρα και όταν γύρισε του περιέγραψε πως διάφορα παιδιά του είπαν πως πρόκειται για κάτι «που κάνουν μόνο τα κορίτσια». Σε αυτό, το παιδί είχε μια αφοπλιστική -όχι για μικρά παιδιά- απάντηση: «τίποτα δεν είναι μόνο για αγόρια ή για κορίτσια».

Στο βίντεό του, που έχει ξεπεράσει τις 1 εκατομμύρια θεάσεις, ο Doug αναλύει λίγο τη σκέψη του πάνω στο ζήτημα των έμφυλων στερεοτύπων. Αναλύοντας όσα είπε στον γιο του, ο πατέρας ξεδιάλυνε λίγο την ουσία πίσω από τέτοιες αντιδράσεις, προσπαθώντας να κάνει το παιδί να δώσει βάση στην πλειοψηφία των παιδιών που δεν πρόσεξαν καν την επιλογή του να πάει με βαμμένα νύχια στο σχολείο. Δεν είναι ψέμα πως ακόμα και αν μόλις ένας άνθρωπος στους 100 μας κάνει ένα αρνητικό σχόλιο, αυτό είναι και που θα «πάρουμε μαζί μας» στο τέλος της μέρας. Και είναι άδικο.

Το βίντεο του Doug, όπως εύκολα μπορείτε να μαντέψετε, δίχασε τους χρήστες του TikTok, ενώ έκανε σαφές πως ο Doug δεν είναι εξωγήινος. Και άλλοι γονείς έχουν αντιμετωπίσει τέτοια ζητήματα και παρά την αμηχανία τους, έχουν θελήσει να στηρίξουν τα παιδιά τους. Ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή “Good Morning America”, εξήγησε πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο γιος του έγινε εξαιρετικά δημιουργικός με τα νύχια του.

«Είχαμε ξανακάνει συζητήσεις για αυτό. Είναι η πρώτη φορά που άλλα παιδιά του δημιούργησαν πρόβλημα. Έβαφε τα νύχια του και στο Νηπιαγωγείο. Κανείς δεν νοιαζόταν. Όλοι έδειχναν να το απολαμβάνουν. Αλλά φέτος, στην πρώτη τάξη, όλο και περισσότερα παιδιά αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τα έμφυλα στερεότυπα και προσπαθούν να τα επιβάλουν. Και έτσι, ξαφνικά, γίνεται πιο εμφανές σε εκείνον».

Δείτε παρακάτω όσα εξηγεί στο viral βίντεό του.

@dougweaverart Nothing is just for boys or just for girls, y’all! #masculinity #parenting #dadlife ♬ original sound – dougweaverart