Το ξέραμε, αλλά πολλές φορές, αφήνεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου μερικές πιθανότητες να χαίρονται, να παίζουν με τις υποσχέσεις που έχεις δώσει στο παρελθόν σε περίπτωση που τις αθετήσεις. Όμως όχι, ο Κουέντιν Ταραντίνο, ένας από τους καλύτερους και πιο ιδιαίτερους σκηνοθέτες στην ιστορία του κινηματογράφου, δεν είναι από αυτούς. Δυστυχώς για όλους εμάς, σκοπεύει να τηρήσει την υπόσχεση του και να ολοκληρώσει την καριέρα του στον μαγικό αριθμό, «δέκα».

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο QT επιβεβαίωσε ότι η επόμενη ταινία θα είναι και η τελευταία του, αφού σκηνοθέτησε εννέα ταινίες τις τελευταίες τρεις δεκαετίες (χωρίς να υπολογίζεται σ’ αυτές το Death Proof του 2007, που αποτέλεσε μέρος της Grindhouse, μαζί με την ταινία Planet Terror του σκηνοθέτη και φίλου του, Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ). 

«Το κάνω εδώ και πολύ καιρό, το κάνω για 30 χρόνια. Και ήρθε η ώρα να ολοκληρώσω την παρουσία μου», είπε ο Ταραντίνο τόσο ξερά που, μας έπιασε η καρδιά μας. Μην κοροϊδευόμαστε, όμως, αφήνει πίσω του διαμάντια στα οποία θα γυρνάμε τις δύσκολες στιγμές. 

via GIPHY

Ο «τρελός» από όλες τις απόψεις  του κινηματογράφου, ξεκίνησε τη σκηνοθετική του καριέρα στη μεγάλη οθόνη με το Reservoir Dogs του 1992 και πιο πρόσφατα βρέθηκε στο «τιμόνι» της ταινίας Once Upon a Time in Hollywood του 2019. Έχει κερδίσει δύο Όσκαρ σεναρίου: για το Pulp Fiction του 1994 και το Django Unchained του 2012, τα οποία σκηνοθέτησε και τα δύο.

Οι υπόλοιπες σκηνοθετικά αυτόνομες ταινίες του είναι οι: Jackie Brown (1997), Kill Bill: Volume 1 (2003), Kill Bill: Volume 2 (2004), Inglourious Basterds (2009) και The Hateful Eight (2015). Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι η πρώτη του ταινία, κάηκε όταν πήρε φωτιά ένα στούντιο. Ήταν αισχρή, ήταν όμως Ταραντίνο.

Στη συνέντευξή του, είπε ότι δεν θέλει να συνεχίσει να δουλεύει με μειωμένη απόδοση, εξηγώντας: «Δεν θέλω να γίνω αυτός ο ηλικιωμένος που δεν έχει επαφή όταν, ήδη, νιώθω λίγο σαν γέρος εκτός επαφής, όταν πρόκειται για τις ταινίες που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή». Για τους θαυμαστές του, φυσικά, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Ωστόσο ο σκηνοθέτης ξεκαθάρισε ότι ακόμα δεν γνωρίζει ποια θα είναι η 10η και τελευταία ταινία που θα σκηνοθετήσει γιατί, όπως είπε, «δεν βιάζομαι πολύ να κάνω την τελευταία μου ταινία. Αυτή τη στιγμή, δεν ξέρω καν τι είναι μια ταινία – είναι κάτι που παίζει στο Netflix; Είναι κάτι που παίζει στο Amazon και οι άνθρωποι τη βλέπουν στον καναπέ; Αυτό είναι ταινία;» αναρωτήθηκε.