Δεν θα βαρεθούμε ποτέ να το λέμε. Η Ελλάδα είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο και αν δεν είναι, σίγουρα βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες. Για πολλούς λόγους. Για την ομορφιά της, την κουζίνας της, την ποιότητα ζωής(;), τη ζεστασιά του τόπου και τη ζεστασιά των ανθρώπων της. Μας χαρίζει επίσης απίστευτες συγκινήσεις καθημερινά, κάνοντας το βάρος της ύπαρξή μας να μοιάζει -πώς το λένε οι Αμερικανοί μωρε;-, bearable. Για παράδειγμα, προσκυνάμε παντόφλες και κάστανα, δεν γίνεται να μην σου φτιάξει τη διάθεση κάτι τέτοιο.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το σουρεάλ στοιχείο βρίσκεται παντού και με τα χρόνια άρχισε να κυλάει και στις φλέβες μας. Το σουρεάλ, είμαστε εμείς. Ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, αυτός που σου ετοιμάζει το ψωμί, αυτή που χορεύει Αργυρό στη μέση του δρόμου, εσύ που, την ώρα που διαβάζεις αυτό το κείμενο, οι τύποι που έφτιαξαν νέο δρόμο και άφησαν τις κολώνες της ΔΕΗ για να κάνουν την πίστα λίγο πιο δύσκολη.

Πάρτε μια βαθιά ανάσα, θα κάνουμε ένα σύντομο ταξίδι στην Ηλεία, εκεί που έκαναν ακόμα και το σκυλί του μικρού Νικόλα να φρίξει μετά την τελευταία τους επιτυχία.

Στην υπέροχη αυτή περιοχή, είπαν να κάνουν ένα upgrade και να φτιάξουν ένα δρόμο. Η ασφαλτόστρωση, έγινε στον δρόμο για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά στον δήμο Ήλιδας αλλά αυτό που μας έκανε εντύπωση, είναι ότι οι υπεύθυνοι του έργου άφησαν δύο κολώνες της ΔΕΗ στη μέση του δρόμου. Μεγάλοι θαυμαστές του Σούπερ Μάριο Καρτ, δεν εξηγείται διαφορετικά.

Μπορεί η συγκεκριμένη εικόνα να προκαλεί γέλιο και να μας βάζει στη διαδικασία να σκεφτούμε τι μυαλά υπάρχουν εκεί έξω, αλλά πρέπει να σκεφτούμε και την ανικανότητα των “μαστόρων” καθώς ένας τέτοιος δρόμος αποτελεί παγίδα θανάτου για τους διερχόμενους οδηγούς.