Όλοι βλέπετε το “Wednesday” στο Netflix. Ναι, κάτι έχουμε καταλάβει. Στο μεταξύ, ας το παραδεχτούμε: ο βασικότερος λόγος που η σειρά σημειώνει τόση επιτυχία είναι η πρωταγωνίστρια, Jenna Ortega. Παράλληλα με το πόσο ωραία έχει “χτίσει” τον ρόλο της, με το παγερό πρόσωπο και το iconic παρουσιαστικό, οι φανς της σειράς έχουν παρατηρήσει κάτι ακόμα: η Wednesday δεν ανοιγοκλείνει ποτέ τα μάτια της. Ναι, σαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό είναι ένα στοιχείο του χαρακτήρα που αποφάσισαν τόσο η ίδια όσο και ο σκηνοθέτης της σειράς, Tim Burton. 

Οι δυο τους, μετά από συζήτηση για το γενικότερο look της Wednesday και του τρόπου που θα κινείται και θα εκφράζεται, κατέληξαν πως θα είχε ενδιαφέρον ένα παγωμένο βλέμμα, με μάτια που δεν ανοιγοκλείνουν ποτέ. “Δεν ανοιγοκλείνει τα μάτια της”, εξήγησε η Ortega. “Του αρέσει [στον Tim Burton] όταν κατεβάζω το πιγούνι μου και κοιτάζω μέσα από τα φρύδια μου, κάπως σαν το Kubrick βλέμμα, και μετά χαλαρώνω όλους τους μύες του προσώπου μου”. Άλλωστε, τα φρύδια της είναι ο τρόπος που κάνει σαφείς τις αντιδράσεις της στη σειρά και σε κάθε κατάσταση στα επεισόδια. Μαζί με τα μάτια της που ποτέ δεν ανοιγοκλείνουν, η Wednesday, όπως την αποδίδει η Ortega γίνεται creepy με τον πιο cool τρόπο. 

ΟΚ, το να μην ανοιγοκλείνει κανείς τα μάτια του δεν ακούγεται σαν το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Ωστόσο, η Ortega βρήκε τον τρόπο μέσα από ένα έξυπνο κόλπο. Τα ανοιγόκλεινε όσο έλεγαν οι συμπρωταγωνιστές της τις ατάκες τους, οπότε όταν ερχόταν η σειρά της μπορούσε να πετύχει αυτό το τροματικό τρικ. Όλο αυτό γίνεται όλο και πιο εντυπωσιακό όταν μαθαίνεις πως τα γυρίσματα έγιναν στη Ρουμανία, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, άρα η ηθοποιός είχε να αντιμετωπίσει και τον κρύο αέρα να χτυπά το πρόσωπό της. 

Δες τη Jenna Ortega να περιγράφει τη μεταμόρφωσή της σε Wednesday Addams στο παρακάτω βίντεο: