Το ακριβότερο χριστουγεννιάτικο τραπέζι της τελευταίας 20ετίας θα είναι το φετινό και, γαμώτο, πιστέψαμε και εμείς πως με το καλάθι του νοικοκυριού θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Εν τω μεταξύ έχουμε ξεχάσει τι ακριβώς σημαίνει κανονικότητα, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία. 

«Η ακρίβεια που χτυπά φέτος το γιορτινό τραπέζι είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων 20 ετών σε όλα τα είδη. Κατά μέσο όρο έχουμε (αύξηση_ 20%. Εμείς σαν επαγγελματίες ανησυχούμε […] Μην έχουμε μια πίεση ανοδικών τιμών μέσα στις γιορτές. Ευελπιστώ να πάμε καλά», είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών Αθήνας-Αττικής «Οι Ταξιάρχες», Βασίλης Ντεληφιλιππίδης και όπως καταλαβαίνετε, περιμένουμε όλοι ένα χριστουγεννιάτικο θαύμα.

Με λίγα λόγια, οι κρεοπώλες χτυπούν το καμπανάκι για τους καταναλωτές καθώς τα βασικά είδη του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, η γαλοπούλα και το χοιρινό, έχουν αυξημένες τιμές κατά 20% σε σχέση με το 2021, συμπαρασύροντας και τις τιμές και των άλλων κρεάτων. Έτσι είναι η ανταγωνιστική οικονομία, παιδιά, τι να κάνουμε τώρα; Όποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει, να πάει στην Κούβα.

Οι κρεοπώλες, επίσης, αναμένεται να εισηγηθούν σταθεροποίηση των τιμών στα βασικά είδη που καλύπτουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, τονίζοντας ότι με τα τρέχοντα δεδομένα, το χοιρινό τιμάται σήμερα στα 7 ευρώ το κιλό, η γαλοπούλα εισαγωγής στα 8 ευρώ/κιλό και η εγχώρια στα 10 ευρώ το κιλό. «Ως επαγγελματίες θα παλέψουμε οι τιμές να μείνουν σταθερές στο επίπεδο που είναι σήμερα και παροτρύνουμε τα μέλη της Ένωσης να αφουγκραστούν την οικονομική αδυναμία του Έλληνα καταναλωτή και να συγκρατήσουν τις τιμές», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών Αθήνας – Αττικής και δακρύζουμε και εμείς μαζί του.

Από την πλευρά μας, εμείς οι επαγγελματίες καταναλωτές θα κάνουμε τον σταυρό μας. Στο κάτω κάτω θα ζητήσουμε από όλα τα μέλη της οικογένειας να δώσουν από 5 ευρώ μπας και τσιμπήσουμε κάτι ελαφρύ όσο τα φωτάκια στο δέντρο αναβοσβήνουν και μας υπενθυμίζουν ότι, το μόνο που έχει σημασία, είναι να είσαι μαζί με τους αγαπημένους σου ανθρώπους, άσχετα αν δεν έχεις να φας. Αυτό θέλουν να πιστέψουμε, δεν θα τους χαλάσουμε το χατίρι.