Πρέπει να είσαι πλούσιος για να έχεις ρεύμα, διαφορετικά όχι μόνο μετράς τα δευτερόλεπτα που έχεις ανοιχτό το φως, αλλά κάνεις και τον σταυρό σου όταν πλησιάζεις τον πίνακα για να ανοίξεις τον θερμοσίφωνα. Φυσικά και θα γίνουν ακόμα χειρότερα τα πράγματα, στην Ελλάδα ζούμε, άσχετα αν ακούμε για την «καταπληκτική ποιότητα ζωής» μας. Έχετε ακούσει άνθρωπο που δεν τρέμει από την αγωνία του μόλις πιάνει τον λογαριασμό της ΔΕΗ στα χέρια του; Δεν μιλάμε για την Ελένη Μενεγάκη, αλλά για τον απλό κόσμο.

Τα πράγματα, όπως είπαμε, θα γίνουν χειρότερα. Δεν το λέμε εμείς, το είπε ο πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, από δύο φορές μάλιστα σε OPEN και Kontra. Α, ναι, υπογράμμισε ότι «δεν είναι επαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης». Δεν μπορούμε να το καταλάβουμε αυτό, μιλάμε για καταπληκτικά μέτρα στήριξης των νοικοκυριών. Ίσως και όχι.

«Είναι βέβαιο ότι θα έχουμε διακοπές ρεύματος και όχι μόνο στις βιομηχανίες. Το επόμενο διάστημα όταν θα αυξηθεί η ζήτηση και αν έχουμε προβλήματα με το φυσικό αέριο θα έχουμε περίπου ρεύμα με δελτίο» σημείωσε και συνέχισε: «Συγκεντρώνουμε λιγνίτη στις αυλές για να μπορούμε να το κάψουμε όταν θα σταματήσει το φυσικό αέριο. Έχουμε αυτή την ώρα απόθεμα ενός μήνα. Με την απολιγνιτοποίηση κλείσαμε μονάδες και το προσωπικό συνταξιοδοτήθηκε. Όλο τον Μάρτη κρατούμε την παραγωγή αυτή χαμηλά. Τα μηχανήματα είναι εκεί, αλλά δεν έχουμε τη δυνατότητα να πιάσουμε το προηγούμενο τονάζ στην εξόρυξη λιγνίτη».

Μήπως φταίει ο πόλεμος στην Ουκρανία που οδηγηθήκαμε σε αυτό το σημείο; Χμμμ…

«Από τον πόλεμο δεν έχουμε ακόμα επιπτώσεις γιατί το φυσικό αέριο έρχεται κανονικότατα. Δεν έχουμε έλλειψη φυσικού αερίου, το «παιχνίδι» γίνεται στη χονδρική όπου θησαυρίζουν με ανέλπιστα κέρδη».

Μην βάζετε βενζίνη και μην ανοίγετε τα φώτα, αυτή είναι η λύση. Τα έχουν ήδη πει οι σοφοί αυτού του τόπου.