Αν πιστεύετε ότι η τέλεια έξοδος έχει απαραίτητα καλό κρασί και φαγητό, συνεχίστε να διαβάζετε. Αν ψάχνετε όλες τις κριτικές πριν κλείσετε τραπέζι κάπου, είστε στο κατάλληλο μέρος. Βέβαια, το ωραίο εστιατόριο το κάνει εξαιρετικό  η εξυπηρέτηση, το περιβάλλον και η ατμόσφαιρα. Ένας TikToker (@slavinjoshua) αποφάσισε να διεξάγει ένα πείραμα πηγαίνοντας σε ένα φανταχτερό εστιατόριο και να προσποιηθεί τον κριτικό γεύσης για να δει πώς θα του συμπεριφερόταν το προσωπικό.

Ο Josh Slavin ανεβάζει στο TikTok κριτικές για διάφορα φαγητά, το πρώτο βίντεο που τράβηξε την προσοχή  και έγινε viral ήταν το βίντεο με τον Josh σε ένα εστιατόριο με αστέρι Michelin παριστάνοντας τον κριτικό γεύσης. Σε αυτό το βίντεο, ο τύπος είναι καθ’ οδόν προς το εστιατόριο στο Χονγκ Κονγκ, δηλώνοντας ότι πηγαίνει προετοιμασμένος κρατώντας ένα σημειωματάριο μαζί του, θέλοντας να δει αν αυτό κάνει το προσωπικό του εστιατορίου να τον αντιμετωπίζει διαφορετικά, υποθέτοντας ότι είναι κριτικός. Κυριολεκτικά, ο τύπος πήρε το σημειωματάριό του και πήγε σε ένα από τα εστιατόρια με αστέρι Michelin στο Χονγκ Κονγκ.

Ο Τζος μοιράστηκε ότι στην αρχή του δείπνου του, δοκίμασε μερικά πράγματα και τράβηξε μερικές φωτογραφίες και μετά από λίγο έβγαλε το σημειωματάριό του. Δεν άργησε να το προσέξει το προσωπικό και έτσι σταμάτησαν στο τραπέζι του για να ρωτήσουν πώς ήταν το φαγητό. Αλλά, αυτή ήταν μόνο η αρχή καθώς μετά από αυτό, ένας υπεύθυνος για τη σάλα ήρθε στο τραπέζι του και του έδωσε την κάρτα του με τα στοιχεία του, λέγοντας ότι μπορεί να τη χρησιμοποιήσει όταν χρειάζεται κράτηση.

Παρήγγειλε μόνο δύο πιάτα και εξεπλάγη όταν ο σερβιτόρος του έφερε ένα καροτσάκι με επιδόρπιο και του πρόσφερε μερικά ποτά. Μοιράστηκε επίσης ένα email που έλαβε την επόμενη μέρα από τον υπεύθυνο του εστιατορίου. Ο TikToker χαρακτήρισε αυτή τη βραδιά «μια επιτυχημένη αποστολή».  Οι κριτικοί γαστρονομίας είναι συνήθως δημοσιογράφοι που μοιράζονται λεπτομερείς περιγραφές όχι μόνο για το φαγητό, το σερβίρισμα, το μέγεθός του πιάτου και όλες τις μικρές αποχρώσεις, αλλά και για το εστιατόριο, την ατμόσφαιρά του, τη συμπεριφορά του προσωπικού και τις τιμές. Αυτό που είναι σημαντικό για έναν κριτικό γαστρονομίας είναι να έχει κάποιο είδος γνώσης για τη βιομηχανία, επειδή η κριτική δεν πρέπει να βασίζεται μόνο στη γνώμη του, αλλά πρέπει να είναι αιτιολογημένη. Οι κριτικοί για τα αστέρια Michelin πρέπει να διατηρήσουν την ανωνυμία τους και να βεβαιωθούν ότι το προσωπικό και η διεύθυνση του εστιατορίου δεν γνώριζαν ότι είναι το πρόσωπο που τους βαθμολογεί.

 

@slavinjoshua Acting like a FOOD CRITIC at a Michelin Star Restaurant. Do with this information what you may… ???? #lifehack #foodtiktok #hongkong #travel #hack ♬ Mission Impossible (Main Theme) – Favorite Movie Songs

Διαβάστε ακόμα στο Provocateur:

10 φαγητά που αξίζει να ταξιδέψεις για να τα δοκιμάσεις

Αντίο στον τοξικό σεφ που θεωρεί καθήκον του να βρίζει το προσωπικό του

Οι μεγαλύτερες αποτυχίες που έχουμε δει ποτέ σε εστιατόρια