Αν ζεις στη Θεσσαλονίκη, σίγουρα θα ξέρεις για τον Δημήτρη Αντωνίου, το ανάπηρο που μέσα από τα βιβλία, τα άρθρα, τις ομιλίες και τις δράσεις του προσπαθεί να φέρνει στο φως τις διεκδικήσεις της κοινότητας των ΑΜΕΑ για πόλεις ασφαλείς και προσβάσιμες. Ωστόσο, ακόμα και αν δεν ζεις στη συμπρωτεύουσα, είναι επίσης πιθανόν να τον γνωρίζεις από τη σελίδα του στο Facebook ή το προσωπικό site, το οποίο είναι γεμάτο με πληροφορίες και υλικό σχετικά με όσα κάνει. «Ένας ρομαντικός αντιρρησίας και κατ’ επιλογήν αισιόδοξος που δε σταματάει στιγμή να προσπαθεί για το καλύτερο» διαβάζουμε στο σύντομο bio της σελίδας του και, όντως, αυτή είναι η ίσως η πιο μεστή περιγραφή της παρουσίας του.

Μία από τις πιο πρόσφατες παρεμβάσεις του ήταν το συστηματικό και τεκμηριωμένο αίτημά του προς το Δήμο Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία ειδικών ραμπών στη διαδρομή από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέχρι το πεζοδρόμιο της Αριστοτέλους. Και λέμε από τις πιο πρόσφατες, διότι ακόμα και σήμερα, τελευταία εργάσιμη του 22, επισκέφθηκε την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για να καταθέσει αίτημα για τη δημιουργία και αντικατάσταση ραμπών σε κεντρικά σημεία της πόλης.

«Είναι τόσο κλασικό να μην βλέπουμε ανθρώπους με αμαξίδια λόγω της έλλειψης προσβασιμότητας», σημειώνει από την πλευρά της η Γεωργία.