“Ριφιφί” γράφουν τα μεγάλα ειδησεογραφικά Μέσα της χώρας για να περιγράψουν τη ληστεία που έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης (24/1) στη Θεσσαλονίκη. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε καιρό να διαβάσουμε αυτή τη λέξη και νιώσαμε λες και βλέπουμε ταινία της Φίνος.Για να είμαστε δίκαιοι, όμως, ο τίτλος τους ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αφού, ναι, οι ληστές χρησιμοποίησαν τη μέθοδο ριφιφί και ναι, θα τη ζήλευε και ο Προφεσόρ από το La casa de papel.

Όπως αναφέρει το GRtimes, άγνωστοι άνοιξαν τρύπα σε τοίχο εγκαταλελειμμένου καταστήματος και τρύπωσαν στο κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται επί της οδού Εγνατία, κοντά στην Αντιγονιδών. Προς το παρόν, η λεία των διαρρηκτών παραμένει άγνωστη. Το μόνο που έχει γίνει γνωστό, είναι το γεγονός ότι άρπαξαν τα περισσότερα κοσμήματα από το κατάστημα. Όχι και άσχημα.

Η διάρρηξη συνέβη μετά τη μία τα ξημερώματα. Οι δράστες αναζητούνται από την ΕΛΑΣ. Εκείνο που αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, είναι ότι η κεντρική είσοδος του διπλανού, εγκαταλειμμένου καταστήματος επί της Εγνατίας ήταν ορθάνοιχτη, με αποτέλεσμα οι δράστες να μη χρειαστεί να τη διαρρήξουν. Βρήκαν ανοιχτή πόρτα και μπήκαν με λίγα λόγια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου τα ξημερώματα πήγε στο κατάστημα και κάλυψε την τρύπα με γυψοσανίδα. Κάτι είναι και αυτό, φαντάζεστε να την κάλυπτε με ένα σεντόνι όπως έκαναν στο μπαλκόνι της κατήφειας στο κέντρο;