Πώς νιώθεις όταν ανοίγεις κατά λάθος τη μπροστινή κάμερα το πρωί; Φλερτάρεις με την ιδέα να την περάσεις από κανά φίλτρο πριν την ανεβάσεις; Σου πέρασε καθόλου από το μυαλό ότι δεν είναι απαραίτητο να ανεβάσεις κάτι ούτως ή άλλως; Δεν πειράζει, θα το λύσουν τα τραγικά “Instagram Vs. Reality” που θα δεις παρακάτω. 

Αν κάτι ήταν fail από την αρχή της εμφάνισής του, αυτό είναι τα φίλτρα στα social media. Στην αρχή, παθαίναμε ένα μικρό σοκ βλέποντας τις τόσο στενές μεσούλες, τα υπέρχοα οπίσθια, τα ζυγωματικά και τα χείλη. Μετά κάπως ξεμουδιάσαμε, παρατηρώντας πως ξαφνικά όλες και όλοι άρχισαν να μοιάζουν μη αληθοφανώς πολύ. Διάολε, γιατί τόσος κόπος για ένα πόστινγκ και γιατί τόση παραμόρφωση. Η θεότητα η Αντέλ είχε την καλύτερη αντίδραση σε όλο αυτό. 

Είναι κάπως πολύ σημαντικό να καταλάβουμε πως ό,τι βλέπουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι αληθινό και πως πιθανότατα η ανάγκη να μοιάζουμε με κούκλες ή απλώς με κάποια Καρντάσιαν, μάλλον θα οδηγήσει σε νέες ψυχιατρικές διαταραχές και σωτηρίες. 

Στο Bored Panda βρήκαμε μερικές από τις πιο τρανταχτές αποδείξεις πως κάπου έχει παραγίνει το κακό με τα φίλτρα και πως πιθανότατα χρειαζόμαστε ένα γενικό digital detox. Μην τα πολυλογούμε, παρακάτω θα βρεις τα πιο γελοία εντιταρίσματα και φιλτραρίσματα σε φωτογραφίες στα social: