Χθες διαβάσαμε το εκπληκτικό “μούφα ολκής ο χιονιάς στην Αττική” και κάπως γελάσαμε. Γελάσαμε με το χάος που επικρατεί. Εδώ και μέρες μοιάζουμε σαν τα μικρά παιδιά που κάθονται σε ένα σκαμπό και γύρω του οι ενήλικες λύνουν τις διαφορές του με φωνές, ειρωνείες και, γιατί όχι, ένα ψύχραιμο ξυλίκι. Ευτυχώς, για την ώρα τουλάχιστον, δεν έχουμε δει τους μετεωρολόγους να πιάνονται στα χέρια.

Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις. Σε αυτή τη χώρα φημιζόμαστε για τις εν θερμώ αποφάσεις μας και έτσι δεν θα μας έκανε καμία εντύπωση αν βλέπαμε σε live μετάδοση να μοιράζονται ψιλές όσο στο background υπάρχει ο χάρτης της χώρας μας και μερικά συννεφάκια.

Μιας και είπαμε συννεφάκια… Στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς “Μετεωρολογικό μπιφ”, ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, ζωγράφισε δράκους πάνω σύννεφα, θέλοντας να ειρωνευτεί όσους μετεωρολόγους ισχυρίζονται ότι έρχονται χιόνια και πόσταρε την υπέροχη ζωγραφιά του στο Twitter.

https://twitter.com/hashtag/%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%95%CE%99%CE%94%CE%A9%CE%9B%CE%99%CE%91?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

«Οι δράκοι στην Ευρώπη σχετίζονται με τα στοιχεία της φωτιάς και στην Κορέα με τα στοιχεία του #νερού και της φύσης. Πιστεύεται ότι προκαλούν τα σύννεφα και την βροχή. Στην Ελλάδα υπάρχουν “δράκοι” που φέρνουν χιόνι; Καλό μήνα! #Cumulus_Congestus», έγραψε και μόλις ανέβηκε επίεπεδο η κόντρα των μετεωρολόγων.

Περιμένουμε και τη γνωστή ζωγραφιά που κάνουμε στα βρόμικα αυτοκίνητα την επόμενη φορά αν και, αυτό που θα θέλαμε ακόμα περισσότερο, είναι να μας πει κάποιος υπεύθυνα αν θα χιονίσει ή όχι.