Αν οι άνθρωποι πράγματι χωρίζονται σε δυο κατηγορίες, τότε αυτές είναι οι εξής: εκείνοι που επιλέγουν να υιοθετήσουν σκύλο και εκείνους που «ρισκάρουν» να ζήσουν με μια γάτα. Όταν μιλάμε για ρίσκο, αναφερόμαστε σε συναισθηματικά ζητήματα, γιατί διάολε, είναι ένα στοίχημα το αν η γάτα σου θα αποφασίσει να μη σε σνομπάρει για ένα μισάωρο έστω. 

Αν ανήκεις στους δεύτερους, τους ρισκαδόρους, που σκέφτονται πως ΟΚ, πλάκα έχουν τα σκυλιά, και οι βόλτες ωραίες και τα χάδια εξαιρετικά, αλλά δεν συγκρίνονται με τις γάτες, βρήκαμε κάτι για εσένα. Τα σκίτσα μιας illustrator, η οποία καταφέρνει να απεικονίσει μαγευτικά καλά τη ζωή με γάτα. Η Margherita Grasso είναι illustrator και γραφίστρια και σε αυτή τη φάση μένει και εργάζεται στο Μιλάνο. Όπως φαίνεται από τα σκίτσα της, ούτως ή άλλως, της αρέσει να «παίζει» με τον κόσμο γύρω της, προσθέτοντάς του χρώμα και λίγο παραπάνω χιούμορ. 

Στα σκίτσα της που βρήκαμε στο Bored Panda έχει επικεντρωθεί στις γάτες και στη ζωή με αυτές. Σε όλες τις μικρές λεπτομέρειες αυτής της συμβίωσης. Τον κοινό υπνάκο, την τάση τους να αράζουν στα πιο παράδοξα μέρη, τον τρόπο με τον οποίο κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Παράδοξος κι αυτός  προφανώς. 

Αν έχεις γάτα, σίγουρα θα ταυτιστείς. Κάνε το ελεύθερα. Δεν φλυαρούμε άλλο. Παρακάτω, η ζωή με γάτα, σε όλη της την ελαφριά ωμότητα, σε 15 σκίτσα: