Η ξεκαρδιστική και συγκινητική ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους μιλά για την προσπάθεια της 15χρονης Παμ να χάσει την παρθενιά της τη δεκαετία του 1990 σε μια μικρή πόλη στο Τέξας. Και διεκδικεί Όσκαρ.

https://twitter.com/hashtag/OscarNominations2023?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Αυτή η ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους είναι μια προσαρμογή του βιβλίου (απομνημονεύματα της σεναριογράφου) Pamela Ribon, “Notes to Boys And Other Things I Shouldn’t Share in Public”. Έχει ήδη κερδίσει αρκετά βραβεία και είναι υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων μικρού μήκους. Πρόκειται για μια γενναία ταινία με ένα βαθιά προσωπικό θέμα. Η Παμ προσπαθεί πολύ σκληρά να χάσει την παρθενιά της

Ο ρομαντικός εσωτερικός μονόλογος είναι κάτι που όλοι έχουμε κάνει και συνεχίζουμε να κάνουμε, και το να τον βλέπουμε είναι κάτι ιδιοφυές και γνήσιο. Αυτό το animation είναι εξαιρετικό στο πώς αποτυπώνει αυτό που νιώσαμε όλοι στα 15 μας. Σε σενάριο της Pamela Ribon ((πρωτοπόρος στον κόσμο του blogging, το πρώτο της μυθιστόρημα, “Why Girls Are Weird”, βασίστηκε χαλαρά στον εξαιρετικά επιτυχημένο ιστότοπό της pamie.com) και σκηνοθεσία της Ισλανδής Sara Gunnarsdóttir. Αυτό το ταινιάκι μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου SXSW 2022 πέρυσι, κέρδισε το Cristal Award στο Annecy το καλοκαίρι και είναι τώρα στο διαδίκτυο για να το παρακολουθήσουν όλοι.  Διαρκεί λίγο – είναι 25 λεπτά συνολικά – αλλά είναι μια απολαυστικά ιδιόμορφη, διασκεδαστική και ειλικρινής ματιά στη νεανική αγάπη και τις εκκεντρικές επιλογές που κάνουμε.