H Μαρέιντ Τάιερς έρχεται από την Ιρλανδία να προστεθεί στη λίστα μας με αγαπημένους ηθοποιούς από το νησί με την καλύτερη μπίρα της Ευρώπης. Κι έχουμε μια σειρά του Disney+ να ευχαριστούμε για αυτό. Μιλάμε για μια διαφορετική ιστορία ενηλικίωσης. Μια που έχει σίγουρα φοβερό soundtrack. Και πρωταγωνίστρια μια κοπέλα που σε ένα κόσμο γεμάτα εκκεντρικούς υπερήρωες (ένας βγάζει 3D prints από τα οπίσθια του) είναι ο εαυτός της. Ποιος είναι ο εαυτός της; Μια 25χρονη που σε συνέντευξη για δουλειά λέει ότι νιώθει άβολα γιατί φοβάται ότι δεν έβαλε καλά το ταμπόν της (η χειρότερη συνέντευξη για δουλειά γιατί η δύναμη του πιθανού εργοδότη είναι να κάνει τους ανθρώπους να λένε ό,τι σκέφτονται, ξέρουμε όλοι τι σκεφτόμαστε όταν περνάμε από συνέντευξη για δουλειά, το μισθό και το ενοίκιο μας). Σε έναν κόσμο όπου όλοι έχουν μια υπερδύναμη, τι κάνει κάποιον πραγματικά να ξεχωρίζει; Αυτό είναι το ερώτημα που ψάχνει απάντηση σε αυτή τη σειρά του Hulu (που βλέπουμε στο Disney+).

https://twitter.com/hashtag/Extraordinary?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Όλα μοιάζουν κανονικά αλλά σε αυτόν τον κόσμο οι περισσότεροι μόλις γίνουν 18 ανακαλύπτουν ποια υπερδύναμη έχουν. Όχι η Τζεν. Που είναι γενικά άτυχη. Γιατί το λέμε αυτό; Βγαίνει ραντεβού με τύπο από το Tinder που η υπερδύναμή του είναι να σε φέρνει σε οργασμό με το άγγιγμα και εκείνος φοράει γάντια. Γιατί; Είναι τόσο άτυχη που στο πρώτο επεισόδιο, βρίσκει μια γάτα και την υιοθετεί (και την αγγίζει το ραντεβού από το Tinder). Αποδεικνύεται ότι ο Τζίζλορντ (δεν μπορώ να μεταφράσω το όνομα χωρίς να βρίσω) ήταν γάτα για τρία χρόνια προτού τελικά ξαναγίνει άνθρωπος και δεν θυμάται την προηγούμενη ζωή του. Η κολλητή της έχει την δύναμη να επικοινωνεί με τους νεκρούς (και τον πατέρα της ηρωίδας μας). Η μητέρα της Τζεν, η Μέρι, έχει τη δύναμη να ελέγχει την τεχνολογία. Και δεν μπορεί καν να αλλάξει τα κανάλια στην τηλεόραση με το τηλεχειριστήριο. Έχει κι ένα αγόρι που δεν αγαπά τη δέσμευση και της πετάει ατάκες του RuPaul – αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου, πώς στο διάολο θα αγαπήσεις κάποιον άλλο; Είναι τόσο γελοίο που γίνεται τρομερά αστείο.

Είναι η παρέα των τεσσάρων πρωταγωνιστών της σειράς ελλαττωματικοί χαρακτήρες; Ναι. Για αυτό είναι τόσο οικείοι. Και ξεκαρδιστικοί. Μας θυμίζουν τους εαυτούς μας. Που στα 25 μας νιώθαμε μια στασιμότητα επειδή δεν είχαμε βρει ακόμη τι θέλουμε να κάνουμε στη ζωή μας. Κάθε 25αρης που ξέρουμε περιμένει ακόμα να συμβεί κάτι. Και η μεγαλύτερη υπερδύναμη αυτής της σειράς είναι ότι μας κάνει να γελάμε. Η Έμα Μόραν ξέρει να γράφει καλά σενάρια. Γιατί μας το λέει από την αρχή. Η μεγαλύτερη υπεδύναμή μας είναι “απλώς να είσαι ο εαυτός σου”.