Πέρασαν δύο «γεμάτα» 24ωρα και αυτό το μούδιασμα δεν λέει να φύγει. Και ούτε πρόκειται. Μέχρι στιγμής, έχει γίνε γνωστό ότι 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη. Πραγματικά, τι μπορεί να πει κανείς για τα όσα περνούν οι οικογένειες των νεκρών αυτές τις ώρες, για τους νέους που δεν γύρισαν ποτέ στο σπίτι τους λόγω της εγκληματικής αμέλειας του κράτους και ενώ έχουν τονιστεί επανειλημμένα τα προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο; 

Θλίψη, οργή και απόδοση ευθυνών στους πραγματικούς ενόχους, αυτή είναι η λογική σειρά των πραγμάτων σε ένα συμβάν που δεν έχει καμία σχέση με τη λογική.

Και ενώ οι «έρευνες» συνεχίζονται, οι φοιτητές πενθούν τους συναδέλφους τους. Στα Πανεπιστήμια της χώρας με πρωτοβουλία των φοιτητικών συλλόγων, τοποθετούνται μαύρα πανιά σε ένδειξη πένθους, ενώ πολλές σχολές τελούν υπό κατάληψη. Πιο συγκεκριμένα, κατάληψη πραγματοποιούν οι φοιτητές σε Φιλοσοφική, Νομική, Φυσικό – Μαθηματικό, σε σχολές του ΠΑΔΑ και του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Στις 12 το μεσημέρι, μάλιστα, υπάρχει κάλεσμα για συλλαλητήριο στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι φοιτητικοί σύλλογοι καλούν τους φοιτητές να συμμετάσχουν μαζικά για να καταδικάσουν «το απαράδεκτο έγκλημα στα Τέμπη με τους δεκάδες νεκρούς, ανάμεσά τους και φοιτητές».

«Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί! Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!», τονίζουν οι φοιτητές που ήδη έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στις σχολές τους και να ετοιμάζονται για τo νέο συλλαλητήριο στα Προπύλαια.