Μια από τις μεγαλύτερες απεργίες σε αυτή τη χώρα βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα και ο Άδωνις Γεωργιάδης (που πρόσφατα έλαβε δωρεάν μαθήματα αυτονόητων από τη Ναταλία Γερμανού) τερμάτισε τον κυνισμό ως έννοια. Μόνο που ο κυνισμός αυτός μεταφράζεται σε ντροπή. Απόλυτη. «”Αν έλεγε ο Καραμανλής ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας στα τρένα, δεν θα έμπαινε κανείς”, δήλωσε λίγες μέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη και ντράπηκε και η ντροπή.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη το βράδυ της Τρίτης, υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί την πλήρη ανεπάρκεια και τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, σχετικά με τις δηλώσεις του πριν την παραίτησή του και πριν καν την τραγωδία, σε μια ωμή, χωρίς ντροπή παραδοχή, ανέφερε πως η αλήθεια, η σκληρή αλήθεια για τα τρένα και την έλλειψη ασφάλειάς τους θα ήταν κακό μάρκετινγκ για αυτά. Ναι. Συνέβη. 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε αρχικά πως ο Κώστας Αχ. Καραμανλής “πήρε την πολιτική ευθύνη και καλά έκανε”, ωστόσο αναρωτήθηκε “πώς είναι δυνατόν ο Υπουργός να ξέρει τι κάνει ο σταθμάρχης Λάρισας;” για να προσθέσει πως “εδώ έχουμε την κλασική περίπτωση, όχι ανθρώπινου λάθος όπως έλεγα εγώ στην αρχή, έχουμε έναν εντελώς ακατάλληλο άνθρωπο σε αυτή τη θέση. Αυτοί που τον έβλεπαν, έφυγαν και τον άφησαν μόνο του;”

Μετά, χωρίς ντροπή και φίλτρο, είπε: “Είσαι ο Υπουργός Μεταφορών. Μπορείς να πας στη Βουλή και να πεις ναι έχουν πρόβλημα ασφάλειας τα τρένα; Αν το πεις αυτό, δεν θα μπει αύριο άνθρωπος στα τρένα”.

Επιμένοντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και πιθανότατα να κάνει τη συμμετοχή του Καραμανλή στις επερχόμενες εκλογές να μην ακούγεται τόσο παράλογη και θρασεία, είπε: “Είναι πιθανόν ο Υπουργός να σκέφτηκε ότι, αν βγει να πει ότι έχουν πρόβλημα ασφάλειας τα τρένα, αύριο τα τρένα δεν θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα”.

Βασικά στοιχεία που λείπουν: ντροπή, ενσυναίσθηση, σεβασμός στην αξία της ανθρώπινης ζωής. Εδώ δεν μιλάμε για απλό κυνισμό. Μιλάμε για κάτι παραπάνω.

Δείτε το απόσπασμα από το 12ο λεπτό: