Περισσότερο θα έπρεπε να μας προβληματίζει η πιθανή πτώση μερικών από τα σύννεφα. Στην πραγματικότητα, όμως, η δήλωση του Διονύση Σαββόπουλου “περί αυτοδυναμίας της ΝΔ” δεν μας έμαθε τίποτα καινούριο. Το αντίθετο. Ο μουσικοσυνθέτης έβαλε απλά την επίσημη σφραγίδα του σε αυτό που ήδη γνωρίζαμε: Ψηφίζει Νέα Δημοκρατία.

Μπορεί να είναι ακόμα νωρίς, αλλά σύντομα θα γίνει και τρεντ στο Twitter. Θα γραφτούν επίσης κείμενα, πολλά κείμενα. Θα εμφανιστεί στο timeline μας και το βίντεο με τον Ραφαηλίδη, η φωτογραφία που είναι έτοιμος να ακουμπήσει με την παλάμη του συγκεκριμένο σημείο του σώματος μιας χορεύτριας και θα γίνει και μια υπενθύμιση για τη στάση που κράτησε στο δημοψήφισμα. Και όλα αυτά πραγματικά για το τίποτα.

Ξέρουμε ποιος είναι, ξέρουμε τι έχει προσφέρει, ξέρουμε ότι έχει αποβάλει αυτή την “φοιτητική ξεγνοιασιά” που ίσως κατοικούσε στο κεφάλι του πριν πολλά χρόνια.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, εξέφρασε την άποψη ότι “η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου έχει πάρει την απόφαση του” και τάχθηκε υπέρ της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας πως “Ελπίζω σε μια αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας”. Τι ακριβώς προκαλεί εντύπωση, αλήθεια, δεν μπορούμε να καταλάβουμε.

Και αφού ξεκαθάρισε ότι σέβεται “όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου”, έτσι, για την απαραίτητη ισορροπία, στη συνέχεια είπε ότι “ κάποια από αυτά τα κόμματα της υποτιθέμενης προοδευτικής συνεργασίας διατηρούν ένα παλαιό είδος φοιτητικής ξεγνοιασιάς και μιας υπερβολικής και αδικαιολόγητης αυτοπεποίθησης που μπορεί να αποβεί επικίνδυνη”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, βρισκόμαστε σε μια εποχή που “μας χρειάζεται μια ωριμότητα” και μια ικανότητα “διαχείρισης”, ενώ τόνισε ότι “δεν γνωρίζει καλύτερο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη” για τα παραπάνω. Έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει κάτι τέτοιο, όπως κάθε δικαίωμα έχει ο τάδε χρήστης του Twitter να σχολιάσει τις δηλώσεις του. Γιατί όμως να φτάσει σε αυτό το σημείο; Δεν κρύφτηκε και ποτέ του, τα βλέπει όλα μπλε.

Ας είναι καλά στην υγεία του ο άνθρωπος, αυτό έχει σημασία. Μην ξεχνάμε και την πρόσφατη περιπέτεια που πέρασε, την οποία επίσης σχολίασε. “Λύσσαξε το διαδίκτυο, με παίρνανε τηλέφωνο άνθρωποι που είχαν να μου μιλήσουν για δεκαετίες. Αυτή τη φορά ήταν βαρύς ο κορονοϊός, με πυρετό και δύσπνοια. Είναι μια παράξενη εμπειρία αυτή η οποία έζησα”.