Είναι φορές που ξεμένουμε από λόγια. Σαν αυτή ας πούμε, στην οποία καλούμαστε να εξηγήσουμε το παρακάτω περιστατικό. Θα προσπαθήσουμε, σε  κάθε περίπτωση.

Ένα βίντεο που έχει αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει την οργή των χρηστών, αφού σε αυτό, εργαζόμενοι σε κατάστημα εστίασης στην Κάρπαθο φαίνεται να τηγανίζουν ψάρια ζωντανά και να σπάνε και πλάκα.

Τα σχόλια που έχουν γίνει κάτω από το βίντεο είναι ιδιαίτερα σκληρά. Πρόκειται για σημάδι του αποτροπιασμού που έχει προκαλέσει το βίντεο. Σε αυτό, εργαζόμενοι σε κατάστημα εστίασης ρίχνουν ψάρια στο αλεύρι ενώ εκείνα φαίνεται να είναι ακόμα ζωντανά και τα τοποθετούν στο καυτό λάδι, με εκείνα να σπαρταρούν. Ειλικρινά, δεν ξέρουμε τι σχόλιο να κάνουμε. Δεν ξέρουμε καν αν πιστεύουμε πως γράφουμε ό,τι γράφουμε. Οι δυο μάγειρες φαίνονται να τα πιέζουν πάνω από τη φωτιά, ώστε να μην κουνιούνται.

Μια γυναίκα που συμμετέχει στο βίντεο, ακούγεται να λέει: «Δεν αλευρώνεται απλά μόνο του, τηγανίζεται και μόνο του.

Σύμφωνα με τα karpathiakanea, το βίντεο αυτό προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και υπάρχει καταγγελία που ήδη ερευνά η Αστυνομία της Καρπάθου. Μάλιστα, έχει σχηματιστεί δικογραφία αν και έχει παρέλθει η διαδικασία του αυτόφωρου. 

Συγκεκριμένα, ένας πολίτης πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού και κατήγγειλε ότι σε ταβέρνα μάγειρας τηγάνιζε ζωντανά ψάρια.

Σύμφωνα με την οργάνωση για το περιβάλλον «Νέμεσις» οι αστυνομικοί της Καρπάθου έμειναν έκπληκτοι με την καταγγελία και δεν ήξεραν σε ποια κατηγορία παραβάσεων υπάγεται το τηγάνισμα ζωντανών ψαριών. Η οργάνωση ανέφερε ότι ενημέρωσε το ΑΤ Καρπάθου ότι πρόκειται για βασανιστική θανάτωση ζώου, κάτι που συνιστά κακούργημα.