Το βίντεο που δείχνει την κουζίνα μίας ταβέρνας στην Κάρπαθο να πετάει ζωντανά ψάρια σε καυτό λάδι, είναι πολύ πιθανό να το είδατε. Επίσης, όπως θα καταλάβατε, έγινε ένας χαμούλης στα social media καθώς η πράξη αυτή να παραπέμπει σε βασανισμό ζώων και επομένως, σε κακούργημα.

Τα ψάρια έχουν τοποθετηθεί ζωντανά μέσα σε ένα δοχείο με αλεύρι στην κουζίνα του εστιατορίου και μία αντρική φωνή ακούγεται να δίνει οδηγίες στη γυναίκα που τραβάει το βίντεο και εκείνη βλέποντας το σοκαριστικό θέαμα λέει σαν να μην τρέχει τίποτα: «Σπαρταριστά. Της ώρας».

Σπαρταριστό ενδέχεται να είναι και το πρόστιμο όμως.

«Απαγορεύεται πριν από τη θανάτωση του ψαριού οποιοσδήποτε βασανισμός. Στη χώρα μας οι περιπτώσεις αυτές υπάγονται στο κακούργημα και έχουν ποινή φυλάκισης από έναν μέχρι δέκα χρόνια και πρόστιμο 30.00 – 50.000 ευρώ, αναφέρει η πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας «ΝΕΜΕΣΙΣ», Νατάσσα Μπομπολάκη με αφορμή την καταγγελία για τα ψάρια στην Κάρπαθο.

«Εμένα προσωπικά, που ήρθα σε επαφή με τον επιχειρηματία, μου ζήτησε συγγνώμη, είπε ότι ήταν μία λάθος στιγμή. Δεν το έχω ξαναδεί σε κανένα από τα εστιατόρια του τόπου, ούτε στα σπίτια μας», λέει ο αντιδήμαρχος Καρπάθου, Μανώλης Παραγυιός.

«Δεν είμαστε νησί που δεν έχουμε αίσθηση της φιλοζωίας, δεν τηγανίζουμε τα ψάρια ζωντανά. Ένας επιχειρηματίας έκανε μια απερίσκεπτη πράξη, δεν πρέπει να στιγματιστούμε σαν ένα νησί που είμαστε Μάο Μάο με ένστικτα κατώτερα των υπολοίπων», συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος.