Δεν ξέρω για εσάς, αλλά κάποιοι από εμάς περιμέναμε τη χθεσινή πρεμιέρα του MasterChef για να δώσει μια διέξοδο στη μιζέρια της καραντίνας. Μέχρι ένα σημείο αυτό το «κενό» της ζωής του κάλυπτε το GNTM, αλλά τι να κάνουμε, τελείωσε κι αυτό. Στο μεταξύ, στις συνειδήσεις μας, η πρεμιέρα κάθε MasterChef μεταφράζεται σε κάποια απολαυστικά επεισόδια οντισιόν. Το θέμα λοιπόν είναι πως αυτή τη φορά, δε θα χαρούμε οντισιόν.

Η πανδημία φαίνεται πως δεν ψήνεται να αφήσει και τίποτα όπως το ξέραμε και το αγαπούσαμε. Ούτε το MasterChef. Η φετινή σεζόν ξεκινά άτυπα, σε μια φάση που θυμίζει τις τελευταίες δοκιμασίες πριν οι μάγειρες φιλτραριστούν από τους κριτές και μπουν στο σπίτι του διαγωνισμού. Μέσα σε όλα, φέτος, κάποιοι από αυτούς αν καταφέρουν να εντυπωσιάσουν τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο, τον Σωτήρη Κοντιζά και τον Πάνο Ιωαννίδη με το πιάτο τους, μπαίνουν απευθείας στο σπίτι, χωρίς καν να έχουμε καταλάβει καλά καλά τι έχουμε να περιμένουμε από εκείνους.

Δεν είναι ότι το επεισόδιο δεν ήταν απολαυστικό ή δε μας κράτησε. Στην τελική, δεν υπάρχει μη απολαυστικό επεισόδιο αν περιλαμβάνεται ο θείος Λεωνίδας σε αυτό. Αλλά έλειψε αυτή η μαγεία που κάθε φορά συμπεριλαμβάνεται στα πρώτα επεισόδια του διαγωνισμού. Ρε παιδιά, υπάρχει πρώτο επεισόδιο MasterChef χωρίς να προσπαθεί παίκτρια να παντρολογήσει τον Κουτσόπουλο ή χωρίς τον Κοντιζά να καταφέρει να επιλέξει τη μπουκιά από το ψάρι που έχει το αναθεματισμένο κόκαλο; Όχι. Το μόνο στιγμιότυπο που τάισε αυτή μας τη νοσταλγία ήταν εκείνο που ο Ιωαννίδης κατάφερε να εντοπίσει οχτώ ολόκληρα λάθη στην προετοιμασία ενός ριζότο μιας παίκτριας. Εννοείται τα ανέφερε ένα ένα, θυμίζοντάς μας πως ένας από τους βασικούς λόγους που αγαπάμε αυτή την εκπομπή είναι γιατί καταφέρει να δώσει στους κριτές της υπόσταση αυθεντιών στη σκέψη μας.

Σε προηγούμενες πρεμιέρες θα είχαμε ήδη μια στιγμή τύπου «κρατς» να συζητήσουμε, μια ατάκα Κουτσόπουλου (σηκωμένο φρύδι) να μοιραζόμαστε στα social και να γελάμε, μια γκριμάτσα Κοντιζά και ένα αστείο, αλλά γλυκό σχόλιο από Ιωαννίδη να μας κάνει να χαμογελάσουμε. Από το χθεσινό επεισόδιο, αυτό που έμεινε είναι μια παίκτρια που μας έκανε να ακολουθούμε τα χέρια της όσο μιλούσε για ενέργειες και το «στρογγυλό» κεφάλι του θείου Λεωνίδα, ένας τραυματισμός, άπειρα «όχι», αλλά και «ναι» που έστειλε έναν και μοναδικό παίκτη στο σπίτι. Κατευθείαν στα βαθιά δηλαδή, δίχως αυτή την άτυπη ψυχολογική προετοιμασία την οποία κάθε φορά κάνουν οι οντισιόν.

«Βαρέθηκα», μας έστειλαν κάποιοι φίλοι όσο παρακολουθούσαμε το επεισόδιο, δηλώνοντας πως ήδη ψάχνουν τι θα δουν στο Netflix. Παιδιά, όχι. Όσο κι αν έλειψε η φυσιολογική ροή του προγράμματος, είχε Κουτσόπουλο. Και δεν αλλάζεις θείο Λεωνίδα για να βάλεις Netflix. Βασικά, δεν αλλάζεις Κουτσόπουλο για να βάλεις το οτιδήποτε.