Όλα τα ωραία ξεκινούν από ένα λάθος σε αυτή τη χώρα. Η ζωή μας, άλλωστε, -για πολλούς, όχι για όλους- είναι ένα λάθος. Λάθη κάνουμε όλοι, δεν χωρά αμφιβολία σε αυτό και αν το αίσθημα της ηθικής και τις τιμιότητας ήταν μέσα πιο έντονο, ίσως να παραδεχόμασταν πολλά από αυτά. Η παραδοχή, όμως, απαιτεί ενσυναίσθηση και η ενσυναίσθηση στις μέρες μας μοιάζει μια μια σταγόνα βροχής τον Ιούλιο: δεν υπάρχει ή είναι σπάνια.

Ο γιος του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, επέλεξε σαν άλλος κουκουλοφόρος του διαδικτύου να σχολιάσει την συναυλία ειρήνης που είναι προγραμματισμένη για τις 29 Μαρτίου στα Προπύλαια. Προσέξτε, δεν κρύφτηκε πίσω από την ανωνυμία που προσφέρει το ίντερνετ, επώνυμα έγραψε ό,τι έγραψε το «παιδί», ο τρόπος του όμως, όπως και το περιεχόμενο της ανάρτησής του, μοιάζει αρκετά με τα όσα διάβαζε κανείς χθες στο Twitter από τα γνωστά-άγνωστα trolls.

https://twitter.com/hashtag/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%B1_%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B7%CE%BD%CE%B7%CF%82?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Όπως ήδη είπαμε, όλα τα ωραία ξεκινούν από ένα λάθος σε αυτή τη χώρα και το «παιδί» έκανε το δικό του. Πάνω στην αφέλειά του και ίσως την οργή που κουβαλά μέσα του για τα όσα ακούει ο πατέρας του, βρήκε την ευκαιρία να γράψει τα εξής:

«Στην συναυλία ειρήνης συμμετέχει ο Εισβολέας, ο Θανάσιμος, ο Δημήτρης Μητσοτάκης (ΛΟΛ). Αυτοί δεν (είναι) απλοί τραγουδιστές. Μιλάμε για Galacticos της ελληνικής καλλιτεχνικής σκηνής.  Πάντως, για όσους έχουν σκοπό να φέρουν Ουκρανικές σημαίες στην συναυλία (εδώ γελάμε όλοι)… Φιλική υπενθύμιση. Μπλε από πάνω, κίτρινο από κάτω. Έχετε μια τάση να τα μπερδεύετε».

Για αρχή να πούμε ότι δεν καταλαβαίνουμε το «ΛΟΛ» δίπλα από το ονοματεπώνυμο του Δημήτρη Μητσοτάκη των ιστορικών Ενδελέχεια. Έχετε αναρωτηθεί τι περνάει το τελευταίο διάστημα ο άνθρωπος με όλα το γνωστό σύνθημα που κυκλοφορεί; Λίγο σεβασμό. Όσον αφορά την ειρωνεία που διακρίνει κανείς στην ανάρτηση, να σημειώσουμε ότι μάλλον αυτή πηγάζει από την ελλιπή ενημέρωση. Η «Αλληλεγγύη για Όλους» δίνει μερικές χρήσιμες απαντήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις, κυρίως προς τα δεξιά, αφού έπρεπε να φτάσουμε στο 2022 για να βάλουν στο λεξιλόγιό τους τη λέξη «ισαποστάκιας» και όχι μόνο να τη χρησιμοποιούν, αλλά και να την εννοούν.

Ένα μέρος της ανακοίνωσης:

«Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι η Αλληλεγγύη για Όλους πήρε την πρωτοβουλία να ξεκινήσει στις 4 Μαρτίου 2022 καμπάνια συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες της Ουκρανίας επισημαίνοντας  ότι “καταδικάζουμε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία”. Εκεχειρία τώρα. Λέμε όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Ειρήνη και Αλληλεγγύη είναι η απάντηση όποια και αν είναι η ερώτηση”».

Όσοι λοιπόν μιλούν για την μη αναφορά της Ουκρανίας στην αφίσα και ότι η συναυλία αυτή δεν έχει σκοπό, καιρός να αναθεωρήσουν. 

Τα όσα έγραψε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης «ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων» και φυσικά δεν έμειναν αναπάντητα. Ο Γιάννης Αγγελάκας ήταν ένα από τα άτομα που ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει στον γιο του πρωθυπουργού και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία αν κρίνουμε από την απήχηση της δημοσίευσής του.

«Αγαπητέ Κωστάκη Μητσοτάκη, αν δεν σου αρέσουν τα ονόματα των καλλιτεχνών μας να τα αλλάξουμε, δεν κάνει να χαλάμε το χατίρι των μελλοντικών μας πρωθυπουργών. Εύχομαι, όταν με το καλό αναλάβεις τα ηνία αυτού του λαού που έμαθες από μικρός να ειρωνεύεσαι και να υποτιμάς, να σε διασκεδάζουν όσοι νέοι κλόουν και αυλικοί προκύψουν ως τότε. Μη ξεχάσεις να πεις στον μπαμπά να στείλει και άλλα όπλα για την ειρήνη».

Όχι, όχι, δεν τελειώσαμε εδώ, μιλάμε για ντόμινο λαθών ή και αθλιότητας, όπως το πάρει κανείς, από τα άτομα που θίχτηκαν από τη διοργάνωση μιας συναυλίας για την ειρήνη. Αυτός ο απίθανος τύπος, ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος δεν ξέρουμε με ποιο κόμμα πολιτεύεται πλέον -αφού μας έχει μπερδέψει με τόσα που έχει αλλάξει-, έκανε τη δική του ανάρτηση. 

https://t.co/B9aRLex59u

Πολλά τα λαμπρά μυαλά σε αυτή τη χώρα, ακόμα περισσότερα τα λάθη τους.