Άσε Αντώνη τις μαγκιές με τον κυρ Σταύρο τον Δήμα κι έλα στον Αλέφαντο να μάθεις μπαλίτσα. Ναι, το ξέρω ότι τον πρότεινες ήδη τον πρώην επίτροπο και πρέπει να την υπερασπιστείς την επιλογή σου. Θα την πατήσεις όμως στις 17 του μηνού. Κι αφού την πατήσεις και στις 23, στην επαναληπτική, μπορεί να βάλεις λίγο, τοσοδά μυαλό. Και στην τελευταία εκλογή να παίξεις όχι το χαρτί το καμένο, αλλά το χαρτί του Αλέ. Και θα σου δώσω εγώ τους λόγους, για να είσαι σένιος και με το κόμμα σου και με τη συνείδησή σου:

1) Όταν όλοι οι άλλοι μασάνε τα λόγια τους, ο Αλέφαντος τα λέει χύμα και τσουβαλάτα. Δεν μασάει από θεούς και δαίμονες και δεν σέβεται εξουσίες και προσχήματα. Αυτό τον Πρόεδρο χρειαζόμαστε, όχι κανά φλώρο να μιλάει με μισόλογα και χρησμούς.

2) Ο Αλέφαντος τα έχει καλά με όλους τους Πολιτικούς χώρους. Έχει κολλητηλίκια και παρέες με τα Εξάρχεια (απαραίτητο πλέον με τους #iptamenous_anarxikous), είναι απολογητής του ανδρεϊκού, έκανε άνοιγμα στην ακροδεξιά τώρα με τις εκλογές στον δήμο Πειραιώς, τι του λείπει δηλαδή για να πετύχει την εθνική συνεννόηση;

3) Θα μοιράσει λεφτά έτσι και εκλεγεί! Όπως δείχνει ρεπορτάζ του gazzetta.gr, άμα προλάβεις τώρα και στοιχηματίσεις σε εκλογή Αλέ, θα πάρεις ένα σκασμό φράγκα. Άσχημο είναι δηλαδή να κάνεις Πρωτοχρονιά μέσα στη χλίδα;

4) Για τον Αλέφαντο γράφτηκε τραγούδι! Εντάξει, δεν το έγραψε ο Elton John, τα Παιδιά από την Πάτρα το γράψανε. Και πάλι όμως, έχετε ακούσει εσείς κανέναν να άδει «γειά σου ρε Παπούλια, είσαι παλικάρι» ή «γειά σου ρε Σαρτζετάκη, είσαι παλικάρι»; Ούτε για αστείο.

5) Ο Αλέφαντος ξεκινάει από μια ευρεία λαϊκή βάση 3.000.000 πολιτών. Τουλάχιστον τόσοι είναι οπαδοί του Ολυμπιακού και, άμα υπολογίσει κανείς τα γυναικόπαιδα, όσους δεν ασχολούνται με τη μπάλα και τους υπέργηρους, περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες λένε «ναι» ή «μάλλον ναι» στον προπονηταρά. Λίγο το ‘χετε σε καιρούς μίσους και διχασμού, όταν το πρώτο κόμμα θα λάβει κάτω από 35 % στις εκλογές;

6) Ο Αλέφαντος γνωρίζει από δημιουργική λογιστική. Είναι άλλωστε ο  κόουτς που έφτιαξε ενδεκάδα με δώδεκα άτομα! Και μόνο με δημιουργική λογιστική θα βγει η πατρίς από το λάκκο –άσε που μπορεί να συσπειρώσει και τους Σημιτικούς!

7) Είναι διατεθειμένος να δουλέψει χωρίς αμοιβή. Το είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του λέγοντας ότι, άμα του δώσουν την προπονητική καρέκλα του Ολυμπιακού, θα προσφέρει τζάμπα τις υπηρεσίες του. Λογικά στην Προεδρία θα συμπεριφερθεί αναλόγως και θα γλυτώσουμε έναν κόσμο λεφτά. Και καλοπληρωμένα επιτελεία επίσης, μιας και ο Αλέ θα τα κάνει όλα μόνος του, χωρίς συμβουλάτορες της συμφοράς.

8) Θα αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του. Προπονητής που δέχεται να τον κρεμάσουν στο Σύνταγμα έτσι και πάει στραβά σε πεντέξι αγώνες της Σουπερλίγκας, είναι έτοιμος να πάρει τις τύχες του έθνους στα χέρια του και να τραβήξει μπροστά. Κι αποτύχει, κατευθείαν στον κουβά. Όχι στην τιμητική απόσυρση…

9) Θα κάνει αλοιφή τα ονόματα των ξένων επισήμων. Εδώ δεν μπορεί να προφέρει επιτυχώς τους αλλοδαπούς της ομάδας που υποστηρίζει, έχετε την εντύπωση ότι θα τα καταφέρει με τους Προέδρους (και βασιλείς κύριε Ζαμπούνη μου και βασιλείς) της οικουμένης; Ατέλειωτες στιγμές γέλιου για τον ελληνικό λαό!

10) Τέρμα τα υποκριτικά κοστούμια στο Προεδρικό Μέγαρο. Και πώς να τα φορέσεις δηλαδή, όταν ο ίδιος ο Πρόεδρος κυκλοφορεί και θα κυκλοφορεί με κοντομάνικο χειμώνα καλοκαίρι; Επιτέλους, ο θεσμός θα έρθει πιο κοντά στον σκληρά δοκιμαζόμενο κοσμάκη.