Στις 29 Οκτωβρίου πληθώρα δημοσιευμάτων και αναρτήσεων στα social media αποχαιρετούσαν τον Μάθιου Πέρι. Για την ακρίβεια, τον Τσάντλερ Μπινγκ, το δικό τους Φιλαράκι. Οι θαυμαστές συγκεντρώνονταν έξω από το μέρος όπου είχε γυριστεί η πολυαγαπημένη σειρά, αφήνοντας με δάκρυα στα μάτια λουλούδια και σημειώματα, μη μπορώντας να πιστέψουν πως ο ηθοποιός δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Κανείς μας δεν θα βλέπει τα «Φιλαράκια» όπως πριν. Συνέχεια θα έχουμε ένα αίσθημα λύπης όταν ο Τσάντλερ Μπινγκ θα περνάει από την οθόνη μας.

Όλοι, εκείνες τις ημέρες, περίμεναν μία δήλωση από το υπόλοιπο cast των Friends, όπως ήταν αναμενόμενο. Τελικά η πεντάδα αποφάσισε να εκδώσει μια κοινή ανακοίνωση, η οποία έγραφε χαρακτηριστικά πως: «Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από την απώλεια του Μάθιου. Ήμασταν κάτι περισσότερο από μέλη ενός καστ. Είμαστε μια οικογένεια. Υπάρχουν τόσα πολλά να πούμε, αλλά αυτή τη στιγμή θα αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να θρηνήσουμε και να επεξεργαστούμε αυτή την τραγική απώλεια. Με τον καιρό θα πούμε περισσότερα, όσο και όταν μπορούμε. Προς το παρόν, οι σκέψεις και η αγάπη μας είναι με την οικογένεια του Matty, τους φίλους του και όλους όσοι τον αγάπησαν σε όλο τον κόσμο».

Δύο εβδομάδες αργότερα, σήμερα δηλαδή, ο Ματ ΛεΜπλανκ αποχαιρέτησε στο προφίλ του στο Instagram τον Μάθιου Πέρι, με μία συγκινητική ανάρτηση. Μια ανάρτηση που μας έκανε να κλαίμε βραδιάτικα. Ανεβάζοντας μια σειρά φωτογραφιών με τους δυο τους από τη σειρά, και μία αγκαλιά όλοι μαζί, ο «Τζόι Τριμπιάνι» έγραψε: 

«Μάθιου, με βαριά καρδιά λέω αντίο. Οι στιγμές που περάσαμε μαζί είναι ειλικρινά ανάμεσα στις αγαπημένες στιγμές της ζωής μου. Ήταν τιμή μου να μοιραστώ τη σκηνή μαζί σου και να σε αποκαλώ φίλο μου. Πάντα θα χαμογελάω, όταν σε σκέφτομαι και δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Ποτέ. Άνοιξε τα φτερά σου και πέτα αδερφέ, είσαι επιτέλους ελεύθερος. Πολλή αγάπη. Και υποθέτω ότι κρατάς τα 20 δολάρια που μου χρωστάς».