Το «All eyes on Rafah», ένα template στο Instagram, έγινε παγκόσμιο viral. Όσοι δεν ξέρετε για τι πράγμα μιλάμε, λογικά δεν έχετε λογαριασμό στο κοινωνικό δίκτυο, διαφορετικά δεν εξηγείται. Το εν λόγω template έχει περισσότερες από 30 εκατ. κοινοποιήσεις και είναι το σαφές μήνυμα του κόσμου για Ειρήνη και Δικαιοσύνη. Είναι μια συλλογική απαίτηση. Αυτό, βέβαια, δεν ιδρώνει το αυτί του Νετανιάχου, ο οποίος είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τον αφανισμό των Παλαιστινίων, με το πρόσχημα πως χτυπάει τρομοκράτες της Χαμάς.

Αυτή τη στιγμή, 610.000 παιδιά έχουν εκτοπιστεί με τις οικογένειές τους στη Ράφα, το τελευταίο «ασφαλές» μέρος. Ασφαλές, μέχρι προχθές. Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε και έκαψε σκηνές αμάχων, με τη δικαιολογία πως στο σημείο που έπληξε δρούσαν «σημαντικοί τρομοκράτες». Ο Νετανιάχου δήλωσε πως επρόκειτο για «τραγική αστοχία», σα να λέει, τι να κάνουμε γίνονται και λάθη.

Φυσικά, το αποτέλεσμα ήταν η παγκόσμια κατακραυγή. Αναδημοσιεύτηκαν τα βίντεο με τις καμένες σκηνές των αμάχων, κάνοντας μας μάρτυρες της θηριωδίας. Άνθρωποι, που για επτά μήνες μετακινούνται συνεχώς για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς των Ισραηλινών, είδαν δικούς τους να καίγονται ζωντανοί. Αυτή είναι η Κόλαση επί Γης. Και είναι αδιανόητο να βλέπεις πως η ανθρώπινη αξία είναι τελικά ένα τίποτα.

Ποια κληρονομιά θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές; Που θα μάθουν στο μέλλον πως το 2024 λάμβανε χώρα η γενοκτονία των Παλαιστινίων και ουδείς έκανε τίποτα γι’αυτό. Που το Διεθνές Δίκαιο είναι ανύπαρκτο, τη στιγμή που ο Νετανιάχου εδώ και επτά μήνες καταπατά το «δίκαιο του πολέμου», το οποίο βασίζεται στις Συμβάσεις της Γενεύης του 1949 και τα πρωτόκολλα του 1977, και αναφέρει το προφανές: Οι άμαχοι δεν στοχοποιούνται

Όπως αναφέρει επίσης πως σε περίπτωση που μια επίθεση «ενδέχεται να προκαλέσει παράλληλες απώλειες ή τραυματισμούς αμάχων» δεν πρέπει να πραγματοποιείται. Τίποτα από τα δύο δηλαδή δεν συμβαίνουν στη Γάζα.

Εδώ δεν υπάρχουν «εμείς» και «εκείνοι», αυτή είναι μια στιγμή που μας επηρεάζει όλους. Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα επηρεάζει συλλογικά την ανθρωπότητα. Αυτός ο κόσμος δεν είναι ασφαλής και θα έπρεπε να μας προβληματίσει.