Στον απόηχο του θορύβου που προκάλεσε η συνέντευξη της Νεφέλης Μεγκ στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η Instagrammer αποφάσισε μέσα από το podcast της να δώσει μερικές λεπτομέρειες για το παρασκήνιο της συνέντευξης. 

Όπως ανέφερε, το γραφείο του πρωθυπουργού ήταν εκείνο που την προσέγγισε, και η ίδια τον γνώρισε πρώτη φορά στο Μαξίμου. Ανέφερε πως δεν της είχαν ζητήσει τις ερωτήσεις που δέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από πριν. «Δεν ζήτησαν τις ερωτήσεις. Πίεσα όσο μπορούσα», είπε χαρακτηριστικά. «Αν θέλετε να το πιστέψετε καλώς, κι εγώ δεν θα το πίστευα», ομολόγησε, λέγοντας πως το μοντάζ το έκανε η ίδια, χωρίς να κόβει σχεδόν τίποτα από τη συνέντευξη. 

Σχετικά με όσους εντόπισαν μια βασική έλλειψη στις ερωτήσεις της συνέντευξης, ολοκληρώνοντάς τη χωρίς να έχουν λάβει κάποια απάντηση για τις υποκλοπές, η Μεγκ απάντησε πως «δεν πρόλαβε», προσθέτοντας: «είμαι πολίτης, όχι δημοσιογράφος». 

Σε ό,τι αφορά τα απενεργοποιημένα σχόλια στη συνέντευξη, ανέφερε: «Δεν μου ζητήθηκε να απενεργοποιηθούν τα σχόλια, ίσα-ίσα, εγώ είμαι που πάτησα πόδι για να κλείσουν και απενεργοποίησα το Twitter μου. Δεν μπορούσα να διαχειριστώ όλη την τοξικότητα». Επίσης, τόνισε πως δεν έχει κομματική θέση. Πως κάνει τα πάντα για μια συνέντευξη με τον Αλέξη Τσίπρα και πως πριν δυο μήνες ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν ανταποκρίθηκε. 

«Δεν είμαι Μπογδάνος με μπούκλες, δεν είμαι καν δεξιά, ούτε νεοφιλελεύθερη. Είμαι liberal με την αμερικανική έννοια, δηλαδή κεντρώα, κεντροαριστερή και μάλιστα στα κοινωνικά, αριστερή», τόνισε, αναφέροντας πως την εκφράζουν πολλές από τις θέσεις του ΜέΡΑ25. «Παρότι έχω κατακράξει τον Γιάνη με ένα ν, οι θέσεις που εκφράζει είναι social-liberal», είπε. 

Είπε ακόμη πως ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται ως φιλελεύθερος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “είναι συντηρητικός δεξιός”. “Αν ήμουν νεοφιλελεύθερη δεν θα ήθελα τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ούτε την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Εγώ θέλω διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας, ένας δεξιός τα θέλει αυτά χέρι-χέρι. Εγώ θέλω ένα ανοιχτό μοντέλο οικονομίας για τη χώρα και στα κοινωνικά προσομοιάζω με την αριστερά”, υπογράμμισε σε άλλο σημείο. “Στην Ελλάδα δεν με εκφράζει 100% κανένα κόμμα, αυτή τη στιγμή. Αν ακούτε την έννοια “νεοφιλελεύθερος”, να διαβάσετε για αυτή για να καταλάβετε τι είναι. Τα τρολς και οι υπόγες είναι και από τις δύο πλευρές”, κατέληξε, επαναλαμβάνοντας πως ουδέποτε είχε πρόθεση να λειτουργήσει ως “πλυντήριο”.

Τέλος, σε ο,τι αφορά το αν πληρώθηκε ή όχι για τη συνέντευξη, προσπάθησε να απαντήσει αναφέροντας πως δεν έχει καν αυτοκίνητο και πως κυκλοφορεί με Μέσα Μεταφοράς. “Το καλό είναι πως με αυτά και με εκείνα συγκινήθηκε ο πατέρας μου και αποφάσισε να μου δώσει το αμάξι του για να επιστρέψω από την Έδεσσα. Και σχετικά με τον πατέρα μου, αν ερχόσασταν στην παράσταση θα ξέρατε πως τα έχω πει όλα για αυτόν και τη δουλειά του”.

Να αναφέρουμε κάπου εδώ πως σήμερα, ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην Ελεονώρα Μελέτη, είπε πως παραχώρησε συνέντευξη στη Νεφέλη Μεγκ γιατί ήθελε να εκτεθεί «στις σκληρές ερωτήσεις ενός κοριτσιού 25 ετών». Πέραν του ότι «μπορεί» και να έκλαψε ιδιωτικά για τα Τέμπη, χαρακτήρισε το TikTok «εργαλείο που έχει μεγάλη δύναμη και γεννά και μεγάλα ερωτηματικά γιατί ο αλγόριθμος αναπτύχθηκε στην Κίνα και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Αποκάλυψε μάλιστα ότι έχει απαγορεύσει σε όλα τα μέλη του υπουργικού να έχουν εφαρμογή ΤικΤοκ στα κινητά τους, αλλά το χρησιμοποιεί πολιτικά ο ίδιος “για να επικοινωνήσει αδιαμεσολάβητα με ένα κοινό, κυρίως νεότερης ηλικίας”.