Τραγική κατάληξη είχαν οι επιβαίνοντες του αγνοούμενου υποβρυχίου Titan, όπως διαβάζουμε στο intronews.gr. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το BBC, το οποίο επικαλείται την ανακοίνωση της Ocean Gate, και οι πέντε είναι νεκροί.

Ολόκληρη η δήλωση της OceanGate:

«Πιστεύουμε ότι ο διευθύνων σύμβουλός μας Stockton Rush, Shahzada Dawood και ο γιος του Suleman Dawood, ο Hamish Harding και ο Paul-Henri Nargeolet, δυστυχώς είναι νεκροί.

Ήταν αληθινοί εξερευνητές που μοιράστηκαν μία περιπέτεια. Οι καρδιές μας είναι με αυτές τις πέντε ψυχές και κάθε μέλος των οικογενειών τους αυτή την τραγική στιγμή. Λυπούμαστε για την απώλεια της ζωής και τη χαρά που έφεραν σε όλους όσους γνώριζαν.

Αυτή είναι μια θλιβερή στιγμή για τους αφοσιωμένους υπαλλήλους μας που θρηνούν βαθιά για αυτήν την απώλεια. Ολόκληρη η οικογένεια της OceanGate είναι βαθιά ευγνώμων για όσους εργάστηκαν τόσο σκληρά για αυτήν την αποστολή.

Εκτιμούμε τη δέσμευσή τους να εντοπίσουν τους πέντε επιβαίνοντες και να εργαστούν σκληρά προκειμένου να υποστηρίξουν το πλήρωμά μας αλλά και τις οικογένειες αυτών των ανθρώπων.

Αυτή είναι μια πολύ θλιβερή στιγμή για όλους μας.

Ζητάμε να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή αυτών των οικογενειών κατά τη διάρκεια αυτής της πιο οδυνηρής στιγμής».

Η ανακοίνωση για τα συντρίμμια του υποβρυχίου

Το απόγευμα της Πέμπτης, βρέθηκαν στην περιοχή που χάθηκε το υποβρύχιο όπως ανακοίνωσε η αμερικανική ακτοφυλακή. Η εταιρεία Pelagic Research Services επιβεβαίωσε ότι τα συντρίμμια εντοπίστηκαν από το δικό της υποβρύχιο ρομποτικό σκάφος.

Σε ανακοίνωσή της στο Twitter η εταιρεία αναφέρει: «Η PRS θέλει να εκφράσει την απόλυτη ευγνωμοσύνη μας για την απίστευτη, συντονισμένη αντίδραση διάσωσης όλων όσων συμμετείχαν σε αυτήν την αποστολή έρευνας και διάσωσης. Εστιάζουμε αυτή τη στιγμή στις οικογένειες όσων ήταν στο Titan και στην τραγική τους απώλεια».

Εκπρόσωπος της Pelagic Research Services επιβεβαίωσε στο CNN ότι το τηλεχειριζόμενο σκάφος της (ROV), το οποίο ήταν το πρώτο που διεξήγαγε έρευνα για το εξαφανισμένο υποβρύχιο OceanGate στον πυθμένα της θάλασσας, βρήκε τα συντρίμμια στον πυθμένα του Ατλαντικού, κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού. Επίσημες ανακοινώσεις από την ακτοφυλακή των ΗΠΑ αναμένονται στις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδας.

Η Pelagic Research Services περιγράφεται στον ιστότοπό της ως «μια εταιρεία ωκεανικών υπηρεσιών που κομίζει το σχεδιασμό των επιχειρήσεων, την εκτέλεση και τα τελευταίας τεχνολογίας ερευνητικά εργαλεία υποθαλάσσιων αποστολών στην ωκεανική κοινότητα σε παγκόσμια βάση».