Το 1872, ο Φιοντόρ Μ. Ντοστογιέφσκι, ως ευαίσθητος παρατηρητής και μετέχων στις ιδέες του ένοπλου πολιτικού αγώνα που τότε ανθούν και εκφράζονται από τις τρομοκρατικές ενέργειες κάποιων μικρών ομάδων, γράφει το πολιτικό μυθιστόρημα «Οι Δαιμονισμένοι».

Το 2014, ο Σταύρος Τσακίρης με ένα μεγάλο θίασο σημαντικών ηθοποιών έρχεται να κάνει μια νέα ανάγνωση του ντοστογιεφσκικού αριστουργήματος.

Σε μια εποχή που ίσως σημαίνει και το τέλος της «αυθεντίας».

Σε μια μικρή πόλη, μια παρέα νεαρών ανδρών συγκεντρώνεται γύρω από τον διανοούμενο πρώην δάσκαλό της κι ονειρεύεται ν’ αλλάξει τον κόσμο. Μόνο η καταστροφή του παλιού κόσμου, του βουτηγμένου στη διαφθορά και την ακολασία, μπορεί να σημάνει μια ελπίδα για την αποπροσανατολισμένη τους γενιά. Με τη συμβολή ενός «Σωτήρα», η αγωνιστική ορμή της ομάδας θα παρασύρει στην καταστροφή όσους αθώους γρήγορα πίστεψαν στο όραμα μιας καλύτερης ζωής. Δώδεκα άνθρωποι παλεύουν για την εξουσία αλλά και τη σωτηρία του μυαλού τους. Όταν τα αισθήματα χαθούν κι η απελπισία επικρατήσει, τα όπλα θα δώσουν τη λύση.

 

Οι Δαιμονισμένοι

Σκηνοθεσία: Σταύρος Τσακίρης

Παίζουν: Δήμητρα Χατούπη, Αλέξανδρος Σταύρου, Ιωάννης Παπαζήσης, Κερασία Σαμαρά, Βίκυ Μαραγκάκη, Δημήτρης Μαύρος, Αλμπέρτο Φάις, Σταύρος Καραγιάννης, Αλέξανδρος Μπαλαμώτης, Στάθης Μαντζώρος, Έφη Ρευματά, Κώστας Καστανάς

Που: Σύγχρονο Θέατρο / Εταιρεία Θεάτρου, Ευμολπίδων 45, ΓΚΑΖΙ (δίπλα στο μετρό Κεραμεικού), Τηλ.: 210 346 4380

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ PROVOCATEUR: Κάντε like στο θέμα στη σελίδα του Provocateur στο Facebook και μπείτε στη κλήρωση να κερδίσετε μια διπλή πρόσκληση για την παράσταση «Οι Δαιμονισμένοι» για τη Κυριακή 19/1 και ώρα 18.30.