Τα μάθατε; Αν όχι, ήρθε η ώρα. Στις 7 Ιουνίου, θα έχουμε και επίσημα την επαναλειτουργία των οίκων ανοχής. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Βέβαια, γιατί στην Ελλάδα ζούμε, ας κρατήσουμε μικρό καλάθι.

Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε, είναι ότι θα λειτουργήσουν σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο του 2020. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε κορονοϊό. Τι προβλέπει το πρωτόκολλο; Αποφυγή περιττής φυσικής επαφής, όπως είναι η χειραψία. Ανοιχτά παράθυρα (μάλλον είχε μεγάλη επιτυχία στις σχολικές αίθουσες αυτό το μέτρο) και έναν πελάτη αυστηρά, πάντα με το ρολόι στο χέρι ώστε να μην ξεπεράσει τα 15 λεπτά. Α, ναι, μην ξεχάσουμε το πιο σημαντικό: Θα πρέπει να εφαρμόζονται στάσεις που εξασφαλίζουν απόσταση και όχι πρόσωπο με πρόσωπο. Με ακροβατικά, όλα γίνονται.

Αυτά είναι τα μέτρα λίγο πιο αναλυτικά: 

Οι εργαζόμενοι πρέπει να πλένουν τα χέρια τους με νερό και υγρό σαπούνι ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα πριν και μετά κάθε πελάτη. Εάν χρειάζεται, εφαρμογή γαντιών μιας χρήσης. Αποφυγή περιττής φυσικής επαφής (όπως η χειραψία).

Διατήρηση ανοιχτών παραθύρων και θυρών για είσοδο νωπού αέρα εκτός από τις πόρτες δωματίων όπου παρέχονται σεξουαλικές υπηρεσίες. Η παροχή υπηρεσιών να μην ξεπερνά τα 15 λεπτά ανά πελάτη.

Δεν επιτρέπεται η παροχή υπηρεσίας με δύο ή περισσότερους πελάτες.

Κατά τη σεξουαλική επαφή, θα πρέπει να εφαρμόζονται σεξουαλικές στάσεις που εξασφαλίζουν απόσταση και όχι πρόσωπο με πρόσωπο επαφή.

Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας, πρέπει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον ενός αντιβραχίου μεταξύ των κεφαλών των δύο ατόμων.

Χρησιμοποίηση εργαλείων μιας χρήσης, εάν είναι δυνατόν. Απολύμανση εργαλείων εργασίας μεταξύ δύο πελατών. Απαγόρευση χρήσης βρώσιμων σεξουαλικών αντικειμένων.

Συνιστάται η χρήση υφασμάτινης μη ιατρικής μάσκας για όλες τις υπηρεσίες. Η πρακτική αυτή θα μπορούσε να ενταχθεί στο πλαίσιο παιγνίου προκειμένου να καταστεί αποδεκτή κατά τη διάρκεια των ερωτικών πράξεων.

Τήρηση πελατολογίου όπου θα αναγράφεται το μικρό όνομα και τηλέφωνο επικοινωνίας για λόγους εχεμύθειας. Oλοι οι πελάτες ενημερώνονται ότι τα δεδομένα επικοινωνίας τους διατηρούνται για τέσσερις εβδομάδες σε κλειστό φάκελο για τον εντοπισμό και ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος.

Αποφυγή πληρωμής με μετρητά και χρήση πλαστικών καρτών με ανέπαφη συναλλαγή.