Θύμα ρατσισμού έπεσε η μητέρα του Αχμέντ Χασάν, σύμφωνα με τον ίδιο. Ο Αιγύπτιος φορ του Ολυμπιακού, έκανε γνωστό το περιστατικό με μια ανάρτησή του στο Instagram. 

Ο Αφρικανός επιθετικός του Ολυμπιακού, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ένα μήνυμα, στο οποίο αναφέρει πως η μητέρα του έπεσε θύμα ρατσισμού στην Πορτογαλία. 

«Η μητέρα μου έπεσε θύμα ρατσισμού στη Λισσαβώνα, ενώ περίμενε με τη σύζυγό μου, που είναι από την Πορτογαλία, ένα Uber», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ποδοσφαιριστής. 

Διάβασε τι ακριβώς έγραψε: 

“Εννέα πολύ χαρούμενα χρόνια της ζωής μου, όπου με υποδέχτηκαν πολύ ωραία, με στοργή. Καμία μέρα δεν ένιωσα ρατσισμό, διάκριση επειδή είμαι Άραβας – Μουσουλμάνος. Έμαθα τη γλώσσα, προσαρμόστηκα γρήγορα στη χώρα και πάντα ήθελα, η οικογένειά μου και οι φίλοι μου, να γνωρίσουν την Πορτογαλία όπως εγώ.

Χθες, δυστυχώς, η μητέρα μου έπεσε θύμα ρατσισμού στη Λισσαβώνα, ενώ περίμενε με τη σύζυγό μου, που είναι από την Πορτογαλία, ένα Uber. Δεν είχε συμβεί ποτέ, αλλά έγινε τώρα. Αυτός ο κ. Έλντερ αρνήθηκε να πάρει τη μητέρα μου.
Πέρασε από το σημείο συνάντησης και όταν συνειδητοποίησε ότι φορούσε μπούρκα, απλά κούνησε το κεφάλι, είπε όχι και έφυγε σχεδόν δίπλα από τη σύζυγό μου που του έκανε νόημα να σταματήσει.

Είναι ντροπιαστικό το 2021 να υπάρχουν άνθρωποι όπως αυτόν. Αυτός ο τζέντλεμαν δεν θα έπρεπε να κάνει αυτό το επάγγελμα, στο οποίο έχεις επαφή με τόσες κουλτούρες διαφορετικές. Έχει ήδη γίνει επίσημη καταγγελία. Ελπίζω να έχει κάποιο αποτέλεσμα και ότι τέτοιες καταστάσεις δεν θα ξανασυμβούν σε κανέναν”.