Σώμα, ατέλεια, «γυμνή» αλήθεια, παραμόρφωση και αναγέννηση. Από τη Παρασκευή 4 Απριλίου, ο Σταύρος Παλταδάκης, παρουσιάζει στο Booze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα) την έκθεσή του με τίτλο «Bodyjuice».

Τα έργα έχουν ως σημείο αναφοράς το σώμα και την ανθρώπινη φύση, και τη σκέψη ότι η ατέλεια στο κάθε άνθρωπο είναι το σώμα του και η φυσική του υπόσταση. Η αίσθηση που αποπνέει το κάθε υπαρκτό σώμα μπροστά στα μάτια του καλλιτέχνη, και η «γυμνή» αλήθεια όπως την αντιλαμβάνεται, δημιουργούν μία καινούρια σχέση. 

Τα σώματα «ξεγυμνώνονται», παραμορφώνονται και υπόκεινται σε όλες τις απαραίτητες μορφοποιήσεις για την «αναγέννηση» τους.

Έχοντας ως βάση ακριβώς αυτή την αίσθηση και σε συνδυασμό με την εξπρεσιονιστική ματιά που μπορεί να δώσει η ζωγραφική ως τέχνη, τα σώματα αυτά ξαναπλάθονται και εισάγονται εκ νέου στο κόσμο, με βασική διαφορά ότι οι αισθήσεις, τα ένστικτα, οι φόβοι που εξέπεμπαν αποτελούν εμφανή κομμάτια του σώματος.

Info
Ο Σταύρος Παλταδάκης γεννήθηκε στις  11/1/1984 στο Πειραιά , ζωγραφίζει από 7 ετών. Μαθητεύει σε νεαρή ηλικία δίπλα στον Ισπανό ζωγράφο Fernando Fenes. Μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει 3 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, τον Απρίλιο του 1999 στο φουαγιέ του δημοτικού θεάτρου Πειραιά, το Δεκέμβριο του 1999 στο Καρύδειο ίδρυμα Φιλοθέης και το Μάιο του 2012 στο «Μεταξοσκώληκα».