Σε άλλο ένα «αιώνιο» μπασκετικό ντέρμπι, ο Ολυμπιακός ακολουθούσε τον Παναθηναϊκό στο σκορ. Και το χειρότερο; Μέσα στο ΣΕΦ. Το «κάστρο» κόντευε να πέσει και λίγα δευτερόλεπτα πριν από την κόρνα της λήξης, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δίνει τις τελευταίες οδηγίες στους παίκτες του.

Μάταια. Ο αναποτελεσματικός μέχρι εκείνη τη στιγμή Βασίλης Σπανούλης, ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης των πρωταθλητών Ευρώπης λέει στους συμπαίκτες του να του δώσουν τη μπάλα. Εκείνοι έπρεπε να γεμίσουν μόνο τη ρακέτα.

Όπερ και εγένετο. Ο kill Bill πήρε τη βόμβα στα χέρια, σημάδεψε και κατέστρεψε όλη την προσπάθεια που έκαναν 40 σχεδόν λεπτά οι παίκτες του Αλβέρτη. Ο ηγέτης της ομάδας είχε μόλις αποδείξει ακόμα περισσότερα. Είχε μόλις πάρει το αίμα του πίσω, πρώτα από τον… ίδιο του τον εαυτό και μετά από τους οπαδούς της ομάδας, αλλά και τους Αγγελόπουλους που τον χρυσώνουν κάθε χρόνο.

Γι’ αυτό η έντονη, γεμάτη πάθος και οπαδισμό αντίδρασή του, με το τέλος του αγώνα. Ο Σπανούλης ήξερε ότι η κάμερα τον ακολουθούσε και πως 12.000 «ερυθρόλευκου» λαού τον αποθέωναν. Αυτός, όμως, «προκαλούσε» ανοιχτά με το γνωστό «δεν ακούω, δεν ακούω…». 

Δεν… άκουγε διότι ήταν η στιγμή που έκλεισε τα στόματα όσων έλεγαν μονίμως μετά τις αναμετρήσεις με την πρώην ομάδα του, ότι «ο Σπανούλης δεν μπορεί με τον Παναθηναϊκό».