Το πιο μεγαλειώδες, πιο «χορταστικό» αλλά και πιο σκοτεινό μέχρι σήμερα, trailer για το πολυαναμενόμενο δεύτερο κεφάλαιο της τριλογίας του Peter Jackson «The Hobbit», κυκλοφόρησε στα πλαίσια ενός παγκόσμιου fan event που πραγματοποιήθηκε σε Νέα Ζηλανδία, Νέα Υόρκη, Λος Αντζελες και Λονδίνο. Οι πρωταγωνιστές του «The Hobbit: The Desolation of Smaug» («Η Ερημιά του Νοσφιστή» σε ελληνική απόδοση), Richard Armitage, Orlando Bloom, Andy Serkis, Lee Pace, Evangeline Lily και Luke Evans, ήταν κοντά στους φαν ενώ ο Peter Jackson ήταν «παρών» μέσω δορυφορικής σύνδεσης από το «αρχηγείο» του στο Ουέλιγκτον της Νέας Ζηλανδίας. Με τον ίδιο τρόπο αλλά και μέσω live streaming, έγινε και ο συντονισμός του καστ από το σινεμά όπου παραβρέθηκε ο καθένας, ώστε να μπορέσουν να μοιραστούν με τους φαν στις τέσσερις πόλεις αλλά και σε επιλεγμένους κινηματογράφους ανά τον κόσμο που συμμετείχαν στο event, αυτήν την μοναδική, επική εμπειρία.

Οι τυχεροί φαν είχαν την ευκαιρία να δουν ένα preview διάρκειας σχεδόν 20 λεπτών , ενώ οι υπόλοιποι θα αρκεστούμε σε ένα τρίλεπτο trailer/sneak peek που μας κάνει να ανυπομονούμε ακόμη περισσότερο για την άφιξη της ταινίας στις σκοτεινές αίθουσες.

Στην ταινία The Hobbit: The Desolation of Smaug, ξαναβρίσκουμε τον Μπίλμπο Μπάγκινς ο οποίος μαζί με τον Γκάνταλφ και δεκατρείς Νάνους με επικεφαλής τον Θόριν Δρύασπι, συνεχίζουν το ταξίδι τους για να ανακτήσουν το χαμένο βασίλειο των Νάνων, το Ερεμπορ. Η συνέχεια των περιπετειών στη Μέση Γη μας επιφυλάσσει περισσότερη δράση και μια επική αναμέτρηση με τον Δράκο Smaug (Νοσφιστή). Το «Hobbit», από το κλασικό βιβλίο του J.R.R. Tolkien, που «έσπασε» σε τριλογία ο Peter Jackson – παίρνοντας αρκετές ελευθερίες πάνω στο πρωτότυπο υλικό του βιβλίου , προς όφελος της τριλογίας είναι η αλήθεια- διαδραματίζεται 60 χρόνια πριν τα γεγονότα του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Στο δεύτερο μέρος του «The Hobbit» πρωταγωνιστούν: Ian McKellen, Martin Freeman, Richard Armitage, Lee Pace, Luke Evans, James Nesbitt, Ken Stott, Manu Bennett, Aidan Turner, Andy Serkis, και ο Benedict Cumberbatch παρέχει το motion capture και τη φωνή του Δράκου. Ο Orlando Bloom επιστρέφει σ’ αυτήν την ταινία στο ρόλο του αγαπημένου Ξωτικού των φαν Legolas, ενώ η Evangeline Lilly συμπρωταγωνιστεί ως Ξωτικιά Tauriel, έναν χαρακτήρα που δεν υπάρχει στον κόσμο του Τόλκιν και δημιουργήθηκε για την ταινία.

Η τριλογία του «Χόμπιτ», έχει γυριστεί σε 3D και διανέμεται στις αίθουσες σε 2D, σε απλό 3D, και στο φορμά των 48 καρέ ανά δευτερόλεπτο (HFR 3D : High Frame Rate 3D). Το «The Hobbit: Η Ερημιά του Νοσφιστή» θα προβάλλεται στην Ελλάδα από τις 12 Δεκεμβρίου.