«Απόψε δυστυχώς είμαστε όλοι ΧΑ…(εκτός από εσάς βέβαια!), κι ο φασισμός ήταν και είναι φαιοκόκκινος!!!». Το μήνυμα του Γρηγόρη Βαλλιανάτου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, λίγες ώρες μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση δύο υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής «θορύβησε». Ακολούθησαν αιχμηρά σχόλια εναντίον του ακτιβιστή των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.

Μάλιστα, το βράδυ της Δευτέρας, την ώρα της συζήτησης για τη νέα ταινία του Βασίλη Μαζωμένου, «10η μέρα», στο Free Thinking Zone, ομοφυλόφιλοι ακτιβιστές μπήκαν στο χώρο, φορώντας το ροζ τρίγωνο, σύμβολο που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί για τους ομοφυλόφιλους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η κόντρα του Γρηγόρη Βαλλιανάτου με τον δημοσιογράφο Γιάννη Ανδρουλιδάκη και τον εκπρόσωπο του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών, Θανάση Κούρκουλα είχε δυναμιτίσει ήδη την ατμόσφαιρα. Ακολούθησε ένταση και αποφασίστηκε να συζήτηση να συνεχιστεί την Κυριακή.

Το Provocateur επικοινώνησε με τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο, που δήλωσε: «Έγινε μια διαμαρτυρία για τη δήλωσή μου. Η ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου ενοχλήθηκε από τα ναζιστικά σύμβολα που φορούσαν οι διαμαρτυρόμενοι και ζήτησε να τα βγάλουν. Της εξήγησα πως το σύμβολο αυτό, το «τρίγωνο» είναι σύμβολο υπερηφάνειας και όχι ναζιστικό. Τελικά η συζήτηση διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Κυριακή το απόγευμα από studio του Ραδιομεγάρου».

Κατόπιν ακολούθησε η εξής στιχομυθία…

P: Μετανιώσατε το «είμαστε όλοι Χρυσαυγίτες»;

Γρ.Β.: Μετάνιωσα το «δυστυχώς».

P: Μόνο το «δυστυχώς»; Γιατί;

Γρ.Β.: Γιατί είμαστε. Κι εγώ δεν το φανταζόμουν. Αναφέρθηκα σε αυτή τη δολοφονία στο άκουσμα της είδησης, πως δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Έχω μια ιστορία. Εγώ ακολουθώ μια σκληρή γραμμή επαγγελματική και με έχει δικαιώσει τόσα χρόνια. Ακόμα και το χέσιμο που μου ρίχνουν το εκτιμώ, γιατί θεωρώ ότι πολλά από αυτά τα παιδιά έχουν θετικά κίνητρα. Απλά είναι νέα στη ζωή. Είμαι από εκείνους που εδώ και 30 χρόνια κυνηγάω τα Χρυσή Αυγή.

Ρ: Τι έχετε να πείτε σε αυτούς που σας είπαν φασίστα;

Γρ. Β.: Τους καλώ να πληκτρολογήσουν το όνομά μου δίπλα σε αυτό της Χρυσής Αυγής και να δουν πόσο με «εκτιμάνε». Και μετά να κάνουν το ίδιο και με το δικό τους όνομα και θα δούμε ποιος έχει πιο πολλές πιθανότητες να είναι μέλος της Χ.Α. Αυτοί ή εγώ;

Δείτε τα video από την επεισοδιακή βραδιά στο Free Thinking Zone.