Με το μυστήριο γύρω από την κατάρριψη της πτήσης MH17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία να πλανάται ακόμη, οι συνωμοσιολόγοι καθημερινά δεν διστάζουν να εφευρίσκουν και νέα σενάρια.


Ήθελαν να σκοτώσουν τον ρώσο πρόεδρο; Οι επιστήμονες που επέβαιναν στο Boeing είχαν ανακαλύψει τη θεραπεία για τη νόσο του AIDS και θέλησαν να τους σκοτώσουν; Ο αριθμός «επτά» είναι καταραμένος; Το αεροσκάφος το έριξαν οι Ιλουμινάτι, η CIA ή απλά έτυχε να περνά από το λάθος μέρος τη λάθος στιγμή;

Από την Πέμπτη που το Boeing κατερρίφθη όλα τα παραπάνω σενάρια, λογικά για κάποιους, παρανοϊκά  για κάποιους άλλους κατέκλυσαν το Διαδίκτυο με ταχύτητα φωτός!

Οι επτά πιο διαδεδομένες θεωρίες συνωμοσίας

1. Στόχος ήταν ο Πούτιν. Από την πρώτη στιγμή τα ρωσικά ΜΜΕ μετέδιδαν πως στόχος ήταν το προεδρικό αεροπλάνο του Βλαντιμίρ Πούτιν, το οποίο είχε παρόμοια πορεία με αυτό της Malaysia Airlines. Μέσα σε λίγα λεπτά, τα social media πλημμύρισαν με θεωρίες, όπως ότι η CIA και ο Μπαράκ Ομπάμα είχαν σχεδιάσει τη δολοφονία του Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά από λάθος κατερρίφθη το επιβατικό αεροπλάνο. Μερικοί άλλοι βέβαια, το πήγαν ακόμη παραπέρα, θεωρώντας ότι η απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν ήταν σχέδιο της οικογένειας των τραπεζιτών Ρότσιλντ.
«Μπορώ να πω ότι το αεροπλάνο του Πούτιν και της Μαλαισίας διασταυρώνονται στο ίδιο σημείο» είπε μια ανώνυμη πηγή. Αυτό ήταν κοντά στην Βαρσοβία στο ύψος των 10.100 μέτρων. Το προεδρικό αεροσκάφος ήταν εκεί στις 16:21 ώρα Μόσχας και της Μαλαισίας αεροσκαφών στις 15: 44. ώρα Μόσχας», ανέφερε η ίδια πηγή στο πρακτορείο Interfax.

2. Οι επιστήμονες και το AIDS. Όπως έχει γίνει γνωστό, μεταξύ των επιβατών βρίσκονταν και περίπου 100 διακεκριμένοι επιστήμονες, οι οποίοι εργάζονταν πάνω  στο AIDS και μετέβαιναν στο 20ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την καταπολέμηση της νόσου στη Μελβούρνη. Ανάμεσά τους ήταν και ο Γεπ Λάνγκε, ο οποίος είχε αφιερώσει 30 χρόνια έρευνας στη μάχη κατά του ιού και της ασθένειας. Ήταν πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Κοινότητας για το AIDS (IAS), η οποία και διοργανώνει το συνέδριο και ήταν υπέρμαχος της διάθεσης φθηνών φαρμάκων για την ασθένεια σε χώρες της Αφρικής. «Υπήρχαν μεγάλα κεφάλια στη μάχη κατά του HIV στο αεροπλάνο» ανέφερε στην εφημερίδα «Guardian» ο καθηγητής Ρίτσαρντ Μπόιντ που συμμετέχει στη διοργάνωση. «Αυτό θα έχει επιπτώσεις παγκοσμίως, επειδή όταν χάνονταν ηγέτες στην έρευνα πάντα υπάρχουν αντίκτυπος» είπε, λέγοντας η «γνώση των ανθρώπων αυτών είναι αναντικατάστατη».
Οι συνωμοσιολόγοι λοιπόν θεώρησαν πως πίσω από το δυστύχημα βρίσκεται κάποιος «δάκτυλος», που θέλησε να αποκρύψει τα ευρήματα των ερευνών.


3. Ο αριθμός επτά. Η πτήση των Μαλαισιανών Αερογραμμών  ήταν η MH17, το Boeing ήταν 777 και η παρθενική του πτήση ήταν στις 17 Ιουλίου του 1997, 17 χρόνια πριν και το αεροσκάφος κατερρίφθη στις 17 Ιουλίου.  Ένας. αριθμολόγος έγραψε στο reddit: Η πτήση ήταν η MH17 (ένα επτά), το boeing 777 πέταγε για 17 χρόνια, καταρρίφθηκε στις 17 του 7ου μήνα του 2014. Και ύστερα έκανε την πρόσθεση, 2+0+1+4=7 για να αναφωνήσει: «295 ψυχές στο αεροπλάνο!» και να συμπληρώσει. «πολλά επτάρια!». Τα ίδια… περίεργα ευρήματα υπάρχουν και στο εξαφανισμένο Boeing στον Ινδικό Ωκεανό. Εκείνη η πτήση μετέφερε 227 άτομα, η πτήση είχε ονομασία ΜΗ 370.
Ωστόσο, υπάρχει και παρελθόν στις εμφανίσεις του αριθμού επτά στις αεροπορικές τραγωδίες της Malaysia Airlines. Η πρώτη συντριβή αεροσκάφους τους έγινε στις 4 Δεκεμβρίου του 1977. Συνετρίβη στην Τανζούνγκ Κουπάνγκ Τζοχόρ. Όλοι οι επιβαίνοντες σκοτώθηκαν: 93 επιβάτες και 7 μέλη του προσωπικού αέρος! Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από τις τρεις τραγωδίες φέρει πάλι τον αριθμό επτά: 637!

4. Τα διαβατήρια. Τα διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν πλάνα από τον τόπο της συντριβής, στα όποια φαίνονται κάποια από τα διαβατήρια των επιβατών της μοιραίας πτήσης, μερικά από τα οποία μάλιστα σχεδόν άθικτα. Σύμφωνα με τους συνωμοσιολόγους λοιπόν, αυτά ήταν… καινούρια και άθικτα, ενώ κάποια «λαγωνικά» είπαν ότι τα ονόματα των επιβατών δεν ταιριάζουν με αυτά που φέρουν τα συγκεκριμένα διαβατήρια.

5. Ήταν το αεροπλάνο που εξαφανίστηκε στον Ινδικό. Αρκετοί ισχυρίζονται πως το αεροσκάφος που κατερρίφθη στην Ουκρανία είναι το ίδιο με αυτό των Μαλαισιανών Αερογραμμών που εξαφανίστηκε πριν μερικούς μήνες στον Ινδικό Ωκεανό…

6. Το έκανε το CNN. Επειδή η θεαματικότητα και τα κέρδη που αποκόμισε το CNN από την τραγωδία της πτήσης MH370 ήταν τεράστια, ορισμένοι αναρωτήθηκαν γιατί το αμερικανικό δίκτυο να μην προκαλέσει άλλη μια τραγωδία, προκειμένου να πουλήσει περισσότερα;

6. Οι Ιλουμινάτι. Σε πολλά τραγικά γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας, υπάρχουν οι θεωρίες συνωμοσίας που ισχυρίζονται πως πίσω από αυτά «κρύβονται» οι Ιλλουμινάτι, η μυστική και αρχαία «εταιρεία», που είχε ανάμιξη στη μάχη του Βατερλό που ηττήθηκε ο Ναπολέων, στη Γαλλική Επανάσταση αλλά και στη δολοφονία του Κένεντι. 

7. Οι Ισραηλινοί και η Γάζα. Άλλοι πάλι υποθέτουν ότι το αεροπλάνο το έριξαν οι Ισραηλινοί, για να αποσπάσουν την προσοχή της παγκόσμιας κοινής γνώμης από την επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας. Η Daily Mail μάλιστα έγραψε πως εκείνη την ημέρα δέχτηκαν πολλά e-mails από αναγνώστες, που ισχυρίζονταν ότι από πίσω υπάρχει «ισραηλινός δάκτυλος». 

Υ.Γ.: Τελικά μάλλον ισχύει το επτά. Ακόμη και το κείμενο που διαβάσατε μόλις αποτελείται από… επτά θεωρίες συνωμοσίας!