Το Red Bull Doodle Art ήρθε για να πάει το σκιτσάρισμα, δηλαδή το doodling, στο επόμενο επίπεδο καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του θα παρουσιάσει το καλύτερο έργο τέχνης από όλο τον κόσμο, σε μια ενιαία παγκόσμια έκθεση στο Cape Town.

Ο πρωτοποριακός αυτός διαγωνισμός θα συγκεντρώσει τα καλύτερα doodles σε μια έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στις 24-26 Οκτωβρίου στην πόλη της Νότιας Αφρικής η οποία έχει οριστεί ως Διεθνής Πρωτεύουσα του Design για το 2014. Για να συμμετάσχεις στον διαγωνισμό, μπες στο www.redbulldoodleart.com, εγγράψου και ανέβασε το έργο σου, το οποίο θα παρουσιαστεί σε μια online γκαλερί. Ο νικητής θα έχει την ευκαιρία να παρεβρεθεί στην παγκόσμια έκθεση στο Cape Town για να παρουσιάσει το έργο του κερδίζοντας μάλιστα μια αποκλειστική θέση “design internship” στη Red Bull με σκοπό να δημιουργήσει σχετικό merchandising που θα είναι διαθέσιμο μέσω του Red Bull Collection.

Σε κάθε χώρα θα αναδειχθούν 20 φιναλίστ, οι οποίοι θα επιλέγονται μέσω των social media. Ο νικητής της κάθε χώρας θα είναι αυτός που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς με βάση το στυλ (10 βαθμοί), τη δημιουργικότητα (10 βαθμοί), την ψηφοφορία στα social media (10), καθώς και τη γνώμη των κριτών (10 βαθμοί). Φέτος, ο αριθμός των χωρών που συμμετέχουν στο Red Bull Doodle Art ανεβαίνει στις 40 ενώ για πρώτη φορά παίρνουν μέρος η Ινδία, η Κόστα Ρίκα, η Αλγερία, η Ιαπωνία, η Πολωνία και η Σρι Λάνκα.

Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής για την Ελλάδα λήγει στις 29 Σεπτεμβρίου στις 12:00 π.μ.

Οι εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν σε πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας στους φοιτητές αλλά και στο ευρύ κοινό την ευκαιρία να συμμετάσχουν και να θαυμάσουν αυτές τις εκδοχές δημιουργικής τέχνης. Το σκιτσάρισμα είναι ένας ωραίος και διασκεδαστικός τρόπος για να εκφραστείς. Ο καθένας μπορεί να πάρει μέρος και- ποιος ξέρει;- ίσως εσύ να είσαι ο doodler που θα ταξιδέψει μέχρι το Cape Town για να παρουσιάσει το έργο του!