Δεν αποκλείεται να διηγείται στα εγγόνια του τις εμπειρίες του από το θαυμαστό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για τον Χιου Ντάλας ο λόγος, ο οποίος σήμερα συστήθηκε -και του συστήθηκαν- οι ομάδες του πρωταθλήματος (οι εκπρόσωποί τους δηλαδή) και η διοργανώτρια αρχή Σούπερ Λίγκα.

Τι έγινε σήμερα; Της… παράγκας το κάγκελο, που απ’ ότι φαίνεται από τις πρώτες αγωνιστικές και τα σφυρίγματα δεν υπάρχει κανένα όραμα. Αυτό ισχυρίστηκε μέσες άκρες η πλευρά του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό να προβάλλει το βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους και να τονίζει στον κ. Ντάλας ότι αυτές οι κινήσεις του Παναθηναϊκού αποσκοπούν στην πίεση των διαιτητών.

Ο Σκωτσέζος αρχιδιαιτητής δεν πήρε θέση βεβαίως ούτε για το βίντεο, ούτε για το περιεχόμενό του, ούτε απάντησε στα επιχειρήματα των δύο μεγάλων. Αρκέστηκε να δεσμευτεί στο ότι σύντομα θα έχει πλήρη εικόνα και ότι οι διαιτητές της μεγάλης κατηγορίας θα είναι λιγότεροι.

Το χρονικό

Αφού ο πρόεδρος της Super League, κ. Δημήτρης Αγραφιώτης καλωσόρισε τον κ. Ντάλας εκ μέρους όλων των ΠΑΕ-Μελών της Super League, έδωσε το λόγο στον υπεύθυνο αξιολόγησης και ορισμού διαιτητών της ΕΠΟ, ο οποίος τόνισε ότι προτεραιότητα για τους διαιτητές θα πρέπει να είναι η προστασία της σωματικής ακεραιότητας των ποδοσφαιριστών. Ο ίδιος ο κ. Ντάλας θέλει να διασφαλίσει ότι οι διαιτητές δε θα αγωνίζονται υπό πίεση. 

Ανακοίνωσε ότι πρόθεσή του είναι να μειωθεί ο αριθμός των διαιτητών, πιθανώς πριν την έναρξη του Β’ Γύρου του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ. Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού Γιάννης Βρέντζος και Θόδωρος Γιαννίκος, προχώρησαν στην προβολή ενός βίντεο από το τηλεοπτικό περιοδικό «Παράγκα και Όραμα» που μεταδίδεται από τον ΣΚΑΙ, το οποίο μάλιστα ήταν υποτιτλισμένο στα αγγλικά.
 
Ο Ολυμπιακός εξήγησε πως μ’ αυτό τον τρόπο ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να «εκβιάσει και να πιέσει τους διαιτητές», ενώ η κίνηση αυτή προκάλεσε αναστάτωση. Ο Ντάλας δεν θέλησε να κάνει την παραμικρή δήλωση και περιορίστηκε στο «δεν θέλω να πω τίποτα, για να μη δώσω αξία σε κάτι τέτοιο».

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο διευθυντής ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού, Τάκης Φύσσας: 

«Κύριε Ντάλας καταρχήν καλωσήρθατε στην Ελλάδα. Σε ότι αφορά το βίντεο αυτό θα συμφωνήσω ότι δεν μπορεί να αφορά εσάς αλλά τα αρμόδια όργανα. Βέβαια, η ύπαρξη του συγκεκριμένου βίντεο είναι πολύ απλά το αποτέλεσμα εκατοντάδων μη αποδεκτών αποφάσεων και προκλητικών λαθών συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο στους αγώνες του Παναθηναϊκού. Αν θέλει δηλαδή κανείς βίντεο μπορούμε να φέρουμε εκατοντάδες και μάλιστα με φάσεις κατάφωρων αδικιών και όχι απλά με σχολιασμό των λαθών. 

Καταλαβαίνετε επίσης πως αν ήταν καλά τα πράγματα στη χώρα μας εσείς θα μένατε στην όμορφη Σκωτία και θα ερχόσασταν στην Ελλάδα μόνο για διακοπές, επομένως είναι άτοπο να διαμαρτύρεται κανείς για όποιον προβάλει τα κακώς κείμενα.  

Κατά δεύτερον, εκείνο που σαν Παναθηναϊκός μας ενδιαφέρει είναι να μάθουμε το σκεπτικό σας. Τι σκέφτεστε δηλαδή να κάνετε, ποια είναι η φιλοσοφία σας για διαιτητές που με τις αποφάσεις τους διαμορφώνουν αποτελέσματα και τέτοια παραδείγματα έχουμε ήδη και φέτος. Να σας θυμίσω μια δική μου περίπτωση στη χώρα σας την Σκωτία.

Αποβλήθηκα σε ματς Χαρτς – Σέλτικ για φάουλ έξω από την περιοχή και η Σκοτσέζικη Λίγκα την επόμενη μέρα αναγνώρισε το λάθος και τουλάχιστον αφαίρεσε την κόκκινη».