Λίγο φαντασία, λίγο κέφι και (οπωσδήποτε) κάμποσο ταλέντο να έχεις και μπορείς να δημιουργήσεις “ομορφιές” με το τσουβάλι! Η ομάδα του amfipoli-news.com, το απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο. Τι έκανε;

Δημιούργησε, που λέτε, μια 3D εφαρμογή μέσω της οποίας ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί στον τάφο της Αμφίπολης. Κι όλα αυτά, όχι βασισμένη σε προχειρότητες και εικασίες, αλλά με “καλούπι” τα όσα έχει δώσει μέχρι σήμερα στη δημοσιότητα το Υπουργείο Πολιτισμού. Όλα τα στοιχεία της “ξενάγησης” δηλαδή, βασίζονται στην πραγματικότητα.

Έτσι, όσοι επιλέξουν να απολαύσουν την εμπειρία αυτή, με όπλο τους το πληκτρολόγιο και το “ποντίκι”, θα έχουν τη δυνατότητα να περάσουν την είσοδο ανάμεσα από τις σφίγγες, να χαιρετήσουν από κοντά τις Καρυάτιδες και να φτάσουν μέχρι το σημείο που έχουν φτάσει σήμερα οι αρχαιολόγοι.

Σε περίπτωση δε που προκύψει το οτιδήποτε νεότερο κατά τη διαδικασία των ανασκαφών και βγει επίσημη ανακοίνωση από το ΥΠΠΟ, η ομάδα του amfipoli-news.com θα σπεύσει να ανανεώσει την αναπαράσταση, κάνοντάς μας πιστούς συμμέτοχους στα όσα συμβαίνουν γύρω από και μέσα στον τύμβο Καστά.

Χαρείτε την πρωτότυπη αυτή διαδικτυακή εμπειρία εδώ