Όπως σας γράψαμε νωρίτερα, από την πλευρά των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν υπήρχε διάθεση για θεαματικές κινήσεις ΔΕΙΤΕ ΕΔΩO Γιώργος και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος δεν έχουν απομακρύνει ποτέ προπονητή από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η σεζόν, με εξαίρεση τον Πίνι Γκέρσον. Τα αδέλφια δεν φημίζονται για τις “θερμές” αποφάσεις τους και γι’ αυτό τον λόγο από το περιβάλλον τους δεν διέρρεε το παραμικρό που να υποψίαζε ότι επίκειται αλλαγή προπονητή.

Ετσι ακριβώς έγινε. Η παραίτηση Μπαρτζώκα είναι… παραίτηση Μπαρτζώκα και τίποτε άλλο. Ούτε απομάκρυνση με βιτρίνα παραίτησης, ούτε οτιδήποτε άλλο σκοτεινό, πλάγιο ή κρυφό. Ο μέχρι πρότινος κόουτς των Πειραιωτών σκέφτεται τις κινήσεις του από τη στιγμή που ακούστηκε η κόρνα λήξης του αγώνα. Για ύπνο, βέβαια, ούτε λόγος. Οι αποδοκιμασίες των οπαδών στην ομάδα με την επιστροφή της στο ΣΕΦ τις πρώτες ώρες της Πέμπτης μετά την τζάμπα ήττα από τον Παναθηναϊκό, τον προβλημάτισαν και έγειραν την πλάστιγγα. 

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτοί οι λόγοι. Το παρολίγον “ντου” του κόσμου, ήταν η βασική αιτία. Υπήρχαν και… παράδρομοι στο μονοπάτι που αποφάσισε να πάρει ο κόουτς. Όπως το ότι, σύμφωνα με το περιβάλλον του, ορισμένοι ρεπόρτερ δεν τον στήριξαν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Ο Μπαρτζώκας έβγαλε πικρία στο περιβάλλον του για τη στάση ορισμένων, αλλά και για τη σκληρότητα μερικών πρωτοσέλιδων στις αθλητικές εφημερίδες. 

Επιπλέον, όταν είδε τον κόσμο της ομάδας να αντιδρά τόσο έντονα προς τους παίκτες, αλλά και προς το πρόσωπό του, έβαλε τον εαυτό του στη θέση τους. “Θυμήθηκε” ότι και ο ίδιος την ίδια ομάδα έχει στην καρδιά και υπέθεσε ότι κατά πάσα πιθανότητα τα ίδια θα έλεγε κι εκείνος: να φύγει ο προπονητής. Όλα αυτά, τον έκαναν να νιώσει σίγουρος για την απόφαση που άρχιζε σιγά-σιγά να “καρφώνεται” στο μυαλό του μόλις είδε τον Μπατίστα να καρφώνει τη μπάλα με δύναμη στο καλάθι του Ολυμπιακού σχεδόν σε νεκρό χρόνο.